De vorming van hydrolaat tijdens de destillatie van Lavandin |
Gaschromatogram vloeistof-vloeistofextractie van een hydrolaat BRON Laboratoire fytochemie |
We voeren
een vloeistof-vloeistofextractie uit, wat betekent dat we de meeste (relatief)
hydrofiele verbindingen zoals vluchtige zuren en diolen, evenals eventuele
etherische olie (hydrofoob) die niet volledig zijn gedecanteerd, uit het water
zullen extraheren. Dit is meestal alles wat zich in een hydrolaat bevindt,
tenzij u naderhand nog iets toevoegt – de analyse is bijvoorbeeld niet geschikt
voor zeer hydrofiele en niet-vluchtige stoffen zoals polyfenolen en suikers,
die niet alleen in een hydrolaat te vinden zijn .
vloeistof-vloeistofextractie |
SUMMARY
Identification
|
DB-5
(mg/L**) |
DB-WAX
(mg/L**)
|
Classe
|
|
Compound 1
|
0.54
|
0.55
|
Aliphatic alcohol
|
bijvoorbeeld LINALOL
|
Compound 2
|
0.05
|
Aliphatic alcohol
|
||
Compound 3
|
1.33*
|
1.12
|
Aliphatic alcohol
|
|
Compound 4
|
[1.33]*
|
0.08
|
Furan
|
Zie bijlage
|
Compound 5
|
0.07
|
0.10
|
Aliphatic alcohol
|
|
Compound 6
|
0.07
|
0.08
|
Aliphatic alcohol
|
|
Compound 7
|
0.07
|
Furan
|
||
Compound 8
|
17.42*
|
0.22
|
Aliphatic ketone
|
|
Compound 9
|
[17.42]*
|
15.31
|
Aliphatic alcohol
|
|
Compound 10
|
0.23
|
0.18
|
Aliphatic alcohol
|
|
Compound 11
|
0.62
|
0.59
|
Simple phenolic
|
Bijvoorbeeld eugenol
|
Compound 12
|
0.05
|
Simple phenolic
|
||
Compound 13
|
1.63
|
1.30
|
Monoterpenic alcohol
|
Bijv Thymol
|
Compound 14
|
0.08
|
0.07
|
Monoterpenic alcohol
|
|
Compound 15
|
27.15*
|
0.38
|
Monoterpenic alcohol
|
|
Compound 16
|
[27.15]*
|
26.23
|
Phenylpropanoid
|
Bijv Coumarin
|
Compound 17
|
[27.15]*
|
0.08
|
Monoterpenic alcohol
|
|
Compound 18
|
0.16
|
0.22
|
Simple phenolic
|
|
Compound 19
|
0.06
|
0.07
|
Monoterpenic alcohol
|
|
Compound 20
|
0.19
|
0.18
|
Simple phenolic
|
|
…
|
0.57
|
0.54
|
Monoterpenic alcohol
|
|
Total identified
|
58.31 mg/L
|
55.89 mg/L
|
coeluting on this column
coelutions, not taken account in the identified total
verbinding, met als brutoformule C4H4O.
Het aftappen van Salie-hydrolaat tijdens de destillatie |
In deze studie werden de identiteit en de absolute hoeveelheid (mg / liter) van de belangrijkste wateroplosbare aromatische componenten uit de hydrolaten van zeven aromatische planten onderzocht. Deze planten bevatten zoete basilicum, pepermunt, groene munt, zure sinaasappel, petitgrain, citroengras, citroeneucalyptus en kruidnagel. Eugenol uit kruidnagel-hydrosol bleek de meest oplosbare component te zijn (854 mg / l hydrosol), gevolgd door d-carvon uit spearmint hydrolaat (242 mg / l) en linalool uit zowel zoete basilicum (171 mg / l) als petitgrain ( 128 mg / l) hydrolaten. Het onderzoek toonde ook aan dat de oplosbaarheid van bepaalde aromatische componenten uit verschillende hydrosolen niet hetzelfde is en waarschijnlijk afhangt van de chemische samenstelling van de essentiële etherische olie.