Etherische olie

Reuzenzilverspar etherische olie

100% zuivere etherische olie door stoomdestillatie van Abies grandis
herkomst: Chaamse bos wildcraft
productiedatum: mei – juni 2024

De chemische analyse van Reuzenzilverspar met de meest voorkomende inhoudsstoffen: bornyl acetaat 20,66% – beta-pineen 20,14% – kamfeen 14,34% – beta-phellandreen 11,35% – alfa-pineen 5,49%. Totaal omvat de analyse wel 125 werkzame stoffen in de etherische olie.

Gebruik: Aromatherapeuten gebruiken de Zilversparolie o.a. bij: verkoudheid, griep, oogontstekingen en oorontstekingen, en allerlei aandoeningen aan de luchtwegen. Reuzenzilverspar geeft kracht en zelfvertrouwen, verlichtend bij depressies en zorgt voor een opgeruimd humeur.

Contra-indicatie: Niet onverdund op de huid gebruiken, kan lichte huidirritatie veroorzaken. Tijdens de zwangerschap alleen verdampen, niet op de huid gebruiken.

Toepassing: De olie van Reuzenzilverspar heeft een vergelijkbare werking als de Lariksolie. Door het hoge pineengehalte is deze olie te gebruiken bij het zuiveren van de omgevingslucht.

Eigenschappen: antiseptisch, bacteriedodend, schimmeldodend.

De etherische olie van naaldbomen geeft rust, ruimte, kracht en ontspanning.

Lees: http://www.indekoperenketel.nl/reuzenzilverspar-en-grove-den-etherische-olie-en-hydrolaat-gemaakt/

Grove Den etherische olie

100% zuivere etherische olie van takken en naalden door stoomdestillatie van Pinus sylvestris
herkomst: Chaamse bos wildcraft
productiedatum: mei 2024

Toepassing: De olie van Grove Den wordt culinair gebruikt om de smaak van pijnboompitten te benaderen door Dennenolie toe te voegen aan (in dit klimaat groeiende) hazelnoten of walnoten.

Eigenschappen: antiseptisch, bacteriedodend, schimmeldodend.

De etherische olie van naaldbomen geeft rust, ruimte, kracht en ontspanning.

Lees: http://www.indekoperenketel.nl/reuzenzilverspar-en-grove-den-etherische-olie-en-hydrolaat-gemaakt/

Lariks etherische olie

100% zuivere etherische olie door stoomdestillatie van Larix decidua
herkomst: Chaamse bos wildcraft
productiedatum: mei – juni 2024

De chemische analyse van Lariks met de meest voorkomende inhoudsstoffen: alfa-pineen 27,07% – bornyl acetaat 16,16% – beta-pineen 10,52% – kamfeen 5,85% – beta-myrceen 16,16%. Totaal heeft de olie wel 138 werkzame stoffen. De volledige analyse staat in het boek Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met geneeskrachtige werking / door Catharina de Bruin

Toepassing: De olie helpt de luchtwegen vrij te maken en werkt verzachtend bij verkoudheid en is bloedstillend. Lariks wordt ingezet bij oogontstekingen en oorontstekingen.

Eigenschappen: Lariks essentiële olie wordt door aromatherapeuten o.a. gebruikt bij: verkoudheid, griep, slijmvorming in de luchtwegen, astma, bronchitis, hoest en benauwdheid ook bij huisdieren, nervositeit, angstgevoelens. Lariks is botversterkend en zenuwkalmerend. Bij verdampen is Lariks sterk antiseptisch en verhindert de verspreiding van besmettelijke ziekten; verdampen doodt ziektekiemen in de lucht.

Psychisch: Lariksolie geeft zelfvertrouwen en kracht bij nieuwe activiteiten. Werkt verlichtend bij depressies en een onbehagelijk gevoel.

Contra-indicatie: Niet onverdund op de huid gebruiken, kan lichte huidirritatie veroorzaken. Tijdens de zwangerschap alleen verdampen, niet op de huid gebruiken.

De etherische olie van naaldbomen geeft rust, ruimte, kracht en ontspanning.

Lees: https://www.indekoperenketel.nl/lariks-meewerkdagen/

Lavandin etherische olie BIO

100% etherische olie van biologische certificeerde lavandin Lavandula intermedia.

Herkomst: Montguers France
productiedatum: juni -augustus 2024

De belangrijkste inhoudsstoffen van Lavandin etherische olie: Linalol – linalyl-acetaat, kamfer, 1,8 cineol. Een profiel van Lavandin is verkrijgbaar bij INDEKOPERENKETEL.

Gebruik: Aromatherapeuten gebruiken de olie o.a. bij: littekens, brandwonden, beten, steken, licht verhoogde bloeddruk, eczeem, hoesten met slijm, slecht slapen en nervositeit. 

Lavandin werkt wondhelend, antibacterieel en antiseptisch. Lavandin is kalmerend en rustgevend, ontspannend voor de bronchiën. 

Contra-indicatie: Mogelijke kans op huidirritaties. Bij overdadig gebruik kan Lavandin het zenuwstelsel overprikkelen (hoofdpijn). Niet gebruiken bij zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Etherische olie bestellen

Bestellen uit de webwinkel van INDEKOPERENKETEL kan ook via de mail indekoperenketel@gmail.com.
Zodra je bestelling ontvangen is, krijg je het bank rekeningnummer per mail toegezonden.
Verzendkosten zijn vanaf € 5,50 binnen Nederland.

De bestellingen zijn ook af te halen op afspraak in Rijen. Betalen kan ook met circulair geld van United Economy. Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

100% puur etherische olie bestellen

10 + 4 =

” Dankjewel voor het pakketje! Wat een schattig lavendeljasje! “

– Maartje

” Beste Catharina, de bestelling heb ik ontvangen, hartelijk dank daarvoor. Ik zal er erg van genieten en zeker goed gebruiken, is speciaal voor mij, al jullie oliën.. “

– groetjes, Agnes

” Bedankt voor het snelle regelen, het handgeschreven kaartje en het leuke gebreide ‘jasje’ om 1 van de flesjes olie! “

– Groetjes, Leonie

” Bedankt voor het flesje, heel verzorgd en attent. “

– Hartelijke groet, AnneMarie

” Ik heb het pakketje in goede orde ontvangen. Heerlijke geuren zowel in huis als in de sauna. Erg blij mee, dank jullie wel! “

– Gerard

” Vorige flesje met Lavandin olie is bijna op en heb ik ontzettend veel plezier van gehad. “

– Lotte

” Ben echt super fan van jullie olie😊 “

– Lotte

” Dankjewel Catharina. De olie is goed binnen gekomen. Heerlijk!!“

– gr. Leontien

” Op de Open Keteldag heb ik een flesje vrij bewegen massage olie van bij u meegenomen. Ik ben daar heel tevreden mee, dank u wel daarvoor. “

– MC

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.