lavendel destilleren

Online cursus Lavendel destilleren

De online cursus Lavendel destilleren biedt een brede kijk op lavendel, van het verbouwen naar destilleren en gebruiken. Speciaal geschikt voor mensen die zelf lavendel in tuin, voedselbos of permacultuurproject hebben.

In de online cursus komen de volgende modules aan bod:

  • stekken, telen en oogsten van lavendel,
  • techniek van het stoomdestilleren,
  • de kunst van het scheiden,
  • biosynthese en olieproductie bij lavendel,
  • samenstelling van etherische olie van verschillende soorten lavendel,
  • verschil in geur van diverse soorten lavendel (thuis opdracht),
  • olie/hydrolaten/maceraten/tincturen,
  • eigenschappen en toepassing van hydrolaten en etherische oliën van lavendel en lavandin met recepten

Naast de theorie vind je in de cursus onze filmpjes van de oogst, bewerken en het destilleerproces. Er wordt uitgelegd hoe je energetisch kan werken met lavendel.

Verder kan je de syllabus ‘Stoomdestilatie technieken’ en ‘Destilleertoestellen: modellen en leveranciers’ downloaden als naslagwerk.

Na het afronden van de cursus, kan je daarna nog steeds vragen stellen gerelateerd aan het onderwerp. We noemen dat ‘nazorg’.

De cursus kost € 60,- per deelnemer. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link per e-mail om in te loggen; de cursus is 28 dagen beschikbaar.

Lees ook het ´Lavendel destilleerboek: praktische handleiding’ door Catharina de Bruin. Het boek kost € 24,50 excl. verzendkosten.

Betalen kan ook met circulair geld van United Economy. Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com

Henk Ploeger & Catharina de Bruin.

Aanmelden online cursus Lavendel

Aanmelden bij INDEKOPERENKETEL per mail via indekoperenketel@gmail.com. Je krijgt informatie per e-mail om te betalen. Nadat jouw betaling binnen is, krijg je een link in je mailbox om in te loggen.

De tijdsinspanning voor deze cursus is gemiddeld drie uur. De cursus is 28 dagen beschikbaar. Je hebt een computer nodig waar geluid uit komt.

Betalen is ook mogelijk met circulair geld binnen United Economy.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

aanmelding

11 + 5 =

Dit schreven deelnemers over de online cursus Lavendel destilleren:

" Ik heb met veel plezier de online cursus nu grotendeels bekeken en heb de cursustekst diagonaal helemaal doorgenomen en ben hem nu op mijn gemak aan het herlezen. Jullie brengen echt wat anders dan de gewone aromatherapieboeken. Buitengewoon interessant."

– Els

" Beste Henk en Catharina, Met veel plezier heb ik de cursus lavendel destilleren online gevolgd en de syllabus gelezen. Ik ben heel enthousiast om zelf aan de slag te gaan! "

– Manon

" Ik miste voor mijzelf iets meer informatie welke ketel nu het beste bij mij past als hobbyist. Via e-mail heb ik twee keer heel snel een heel uitgebreid antwoord ontvangen van Henk. Waarvoor heel veel dank!! "

– Lies

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.