Workshop Lavendel destilleren

Bij deze workshop ligt de focus op lavendelolie en de techniek van stoomdestilleren. Henk geeft uitgebreid uitleg over hoe het proces van stoomdestillatie werkt.

Vanaf het vullen van de ketel tot aan het plakken van de etiketten op de flesjes kan je het hele proces meemaken. Je komt niet alleen kijken en luisteren; destilleren gaat vooral over ruiken. Daarom doen we een geursessie met verschillende soorten etherische olie van lavendel.

Deze workshop is vooral geschikt voor mensen die zelf willen gaan destilleren en/of interesse hebben of bezig zijn met aromatherapie. Neem jouw vragen mee en deel ze met de andere deelnemers.

De workshop Lavendel destilleren kost € 79,- per deelnemer.
Inbegrepen zijn:
– een flesje etherische olie en hydrolaat,
– verse kruidenthee met wat lekkers,
– toezenden van de syllabus ‘Stoomdestillatie technieken’.

De workshops worden gegeven in de destilleerwerkplaats in het buitengebied van Gilze NB.

De lavendelworkshops worden gehouden in de maanden juli en augustus, van 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Elk jaar is er veel belangstelling en zijn sommige workshopdata snel vol.

We gaan uit van maximaal 10 deelnemers per workshop.

Na jouw aanmelding ontvang je informatie over het overschrijven per bankrekening. Betalen kan ook met circulair geld van Circuit Nederland.
Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com

We kijken er naar uit je te ontmoeten, Henk Ploeger & Catharina de Bruin.

Wil je met een groep van minimaal acht personen een workshop boeken?

Dan krijg je 10% korting op het totaalbedrag, mits op één factuur geboekt.

Dit schreven deelnemers over de workshop Lavendel destilleren:

"Ik heb genoten van jullie workshop: inspirerende inderdaad, maar ook leerzaam. En van de sfeer in jullie werkplaats: de liefde voor het vak en de warmte naar mensen toe, heel fijn! Dank voor de syllabus en voor de fijne middag."

"De olie kan op diverse manieren gebruikt worden en heeft een geneeskrachtige werking, is huidverzorgend en rustgevend. Dat was ook te merken aan de deelnemers: we waren allemaal lekker relaxed na een 4 uur durende workshop! Zalig!"

– Karin

"Heel hartelijk dank voor de reuze gezellige middag. Ik vind het geweldig informatie en ik heb er heel veel aan. Ik ben van plan nog meer workshops bij jullie te volgen in de toekomst, en heb me ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. "

"Dag allebei, Bedankt voor de cursus gisteren. De basis had ik ondertussen mee met jullie online aanbod en het boek. Ik heb er toch nog veel kunnen aanplakken van do’s and dont’s. "

– Els

"Beste Henk en Catharina, Dank voor de gepassioneerde en praktische workshop van gistermiddag. Ik ga erin duiken om de technieken onder de knie te krijgen."

– Albert

Workshop Zelf Hydrolaten Maken DIY

Wij zien snoeiafval van aromatische planten als waardevolle grondstof om hydrolaat te maken. Met veel toepassingen, bijvoorbeeld voor zeep maken of om de geneeskracht voor onze gezondheid. Deze middagworkshop is dan ook speciaal opgezet voor mensen die van aromatische planten uit hun tuin of permacultuurproject op kleine schaal hydrolaat willen maken. Tijdens de workshop kan je kennis maken met oogsten, verwerken en stoomdestilleren voor olie en hydrolaat van aromatische planten en kruiden.

We leren de cursisten om met simpele huis- tuin- en-keuken middelen planten te gaan stoomdestilleren, een techniek om op een zuivere manier hydrolaat te winnen. Zo gaan we de wokmethode doen met aromatische kruiden. Er is veel ruimte om vragen te stellen en uit te wisselen.

De prijs voor deze workshop is € 79,- per deelnemer.
Inbegrepen zijn:
– verse kruidenthee met wat lekkers,
– deel van de opbrengst aan hydrolaat,
– syllabus ‘Stoomdestillatie technieken’.
– pdf van het boekje ‘Chemische gedefinieerde aromatische hydrolaten’ geschreven door Dominique Baudoux

Zelf meenemen: glazen potje of flesje voor hydrolaat. En vers geplukte kruiden (indien voorhanden, hoeft niet)

Elk jaar is er veel belangstelling en zijn sommige workshopdata snel vol.

We gaan uit van maximaal 10 deelnemers per workshop.

De workshops worden gehouden in de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL in het buitengebied van Gilze (NB). We beginnen om 13:00 uur en het duurt tot ongeveer 17:00 uur.
Na jouw aanmelding ontvang je informatie over het overschrijven per bankrekening. Betalen kan met circulair geld van Circuit Nederland. Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com

We zien er naar uit je te ontmoeten, Henk Ploeger & Catharina de Bruin

Wil je met een groep van minimaal acht personen een workshop boeken?

Dan krijg je 10% korting op het totaalbedrag, mits op één factuur geboekt.

Dit schreven deelnemers over de workshop Zelf Hydrolaten Maken:

"Ik vond de workshop heel waardevol! Ik ben ook blij met de oliën die ik heb gekocht. Vandaag lekker in de diffuser gedaan. Een combi van de Larix en de Douglasspar. "

"Zondagavond was mijn hele binnen-neusbekleding en hersenmassa doordrenkt met heerlijke geurstof. Volgens mij dringt de workshop door tot op het bot en in het merg! Dank!"

– Karin

"Dank je wel voor de uitgebreide syllabus! Het was zeer leerzaam."

"De middag was gisteren heel leerzaam en leuk. Leuk ook om te horen wat de insteek is van alle deelnemers en de diversiteit van de mensen."

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.