Hydrolaten

Reuzenzilverspar hydrolaat

100% hydrolaat van jonge takken, naalden en verse knoppen door stoomdestillatie van Abies grandis
herkomst: Chaamse bos
productiedatum: mei – juni

Toepassing: Reuzenzilverspar hydrolaat wordt ingezet bij pijnlijke spieren en gewrichtsontstekingen.

Eigenschappen: Reuzenzilverspar hydrolaat olie wordt door aromatherapeuten o.a. gebruikt bij: verkoudheid, griep, slijmvorming in de luchtwegen, astma, bronchitis, hoest en benauwdheid ook bij huisdieren, nervositeit, angstgevoelens.

Psychisch: Reuzenzilverspar geeft kracht en zelfvertrouwen, verlichtend bij depressies en zorgt voor een opgeruimd humeur. Werkt ontstekingsremmend en weerstandverhogend.

Contra-indicatie: Niet onverdund op de huid gebruiken, kan lichte huidirritatie veroorzaken. Tijdens de zwangerschap alleen verdampen.

Hydrolaten van naaldbomen geven rust, ruimte, kracht en ontspanning.
Lees: https://www.indekoperenketel.nl/lariks-meewerkdagen/

Grove Den hydrolaat

100% hydrolaat van takken en naalden verkregen door stoomdestillatie van Pinus sylvestris
herkomst: Chaamse bos wildcraft
productiedatum: mei-juni

Toepassing: Grove Den hydrolaat wordt gebruikt in een pakking met klei bij reumatische gewrichtspijn of kwetsuren aan pezen, spieren en banden. Hydrolaat van Grove Den geeft rust, ruimte, kracht en ontspanning te brengen door het zuiveren van de omgevingslucht.

Lees: http://www.indekoperenketel.nl/reuzenzilverspar-en-grove-den-etherische-olie-en-hydrolaat-gemaakt/

Lavandin hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologische certificeerde lavandin (Lavandula intermedia).

Herkomst: Montguers France
productiedatum: juli -augustus

Het hydrolaat is gedestilleerd uit gedroogde bloemen.

Lavandin hydrolaat wordt breed ingezet bij insectenbeten en -steken, in insectenspray en als mottenverdrijver. Lavandin is niet alleen wondhelend en zorgt voor goede genezing van wondjes, maar is ook kalmerend en pijnstillend.

Vlierbloesem hydrolaat

100% hydrolaat van vlierbloesem (Sambucus nigra) wildgeplukt.

Herkomst: Wolfsweide Park Rijen
productiedatum: mei-juni

Dit hydrolaat is gemaakt van wildgeplukte vlierbloesemschermen uit Rijen. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie van bloemen. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit vlierbloesemhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Vlierbloesemhydrolaat is zeer geschikt voor de droge, gestreste en geïrriteerde huid. Combineer met Roos of Geranium.

 

Geranium hydrolaat

100% hydrolaat van Pelargonium cantabrigiense ‘Biokovo’

Herkomst: Maangodinnentuin Rijen
productiedatum: mei-juni

Dit hydrolaat is gemaakt van Geranium, in het Nederlands ook Ooievaarsbek genaamd. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit geraniumhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Geraniumhydrolaat wordt gebruikt tegen muggen en in spray tegen insecten en teken. Dit hydrolaat is geschikt als vervanger van (veel duurdere) rozenwater.

Toepassing: Geraniumhydrolaat is het hoofdingrediënt van shockspray in combinatie met rescue bach bloesem.

Combineren met: Vlier, Roos, Rozenbottel. In insectenspray combineren met Lavendel, Lavandin, Citroengeranium, Roosgeranium en Tea Tree.

Rozemarijn hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologisch gekweekte Rozemarijn (Rosmarinus officinalis ‘Blue Winter’)

Herkomst: Maangodinnentuin Rijen
productiedatum: mei-juni

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste bloeiende uitlopers van Rozemarijn. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit rozemarijnhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Rozemarijnhydrolaat is zeer geschikt in een spray voor het haar na het wassen.

Rozemarijnhydrolaat is vitaliserend en opwekkend. Hydrolaat van Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop en doorbloeding, ook van de hoofdhuid. Het helpt bij concentratie en heeft geheugen verbeterende eigenschappen.

Salie hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologische gekweekte Salie (Salvia officinalis ‘Berggarten’)

Herkomst: Groenpaviljoen Tilburg
productiedatum: mei-juni

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste bloeiende uitlopers van Salieplanten. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit saliehydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Saliehydrolaat is zeer geschikt in een mondspoeling tegen kiespijn of tandpijn, bij keelinfecties en spijsverteringsstoornissen.

Saliehydrolaat zorgt voor weerstand en wilskracht. Het hydrolaat werkt verzachtend op de slijmvliezen van mond, keel en amandelen, heeft een gunstige werking op zweetklieren en hormonale schommelingen.

Hydrolaten bestellen

Bestellen van hydrolaten uit de webwinkel van INDEKOPERENKETEL kan via een mail naar indekoperenketel@gmail.com.
Zodra je bestelling ontvangen is, krijg je het bank rekeningnummer per mail toegezonden.
Verzendkosten zijn vanaf € 8,50 binnen Nederland.

Betalen is mogelijk met Circuit Nederland of Brabantse parels.
De bestellingen zijn ook af te halen op afspraak in Gilze, in Rijen of in het centrum van Utrecht.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

150 mL gerecycled glas à € 7,50
750 mL gerecycled glas à € 18,50
1 liter in gerecycled glas à € 25,-

4 + 2 =

” Beste Catharina, Even gemeld: het pakket is om 17:15 uur aangekomen. Supersnel en hartelijk bedankt. “

– Groeten, Rob

” Bedankt voor het snelle regelen, het handgeschreven kaartje en het leuke gebreide ‘jasje’ om 1 van de flesjes olie! “

– Groetjes, Leonie

 

 

 

 

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.