Hydrolaten

Reuzenzilverspar hydrolaat

100% hydrolaat van jonge takken, naalden en verse knoppen door stoomdestillatie van Abies grandis
herkomst: Chaamse bos
productiedatum: mei – juni

Toepassing: Reuzenzilverspar hydrolaat wordt ingezet bij pijnlijke spieren en gewrichtsontstekingen.

Eigenschappen: Reuzenzilverspar hydrolaat olie wordt door aromatherapeuten o.a. gebruikt bij: verkoudheid, griep, slijmvorming in de luchtwegen, astma, bronchitis, hoest en benauwdheid ook bij huisdieren, nervositeit, angstgevoelens.

Psychisch: Reuzenzilverspar geeft kracht en zelfvertrouwen, verlichtend bij depressies en zorgt voor een opgeruimd humeur. Werkt ontstekingsremmend en weerstandverhogend.

Contra-indicatie: Niet onverdund op de huid gebruiken, kan lichte huidirritatie veroorzaken. Tijdens de zwangerschap alleen verdampen.

Hydrolaten van naaldbomen geven rust, ruimte, kracht en ontspanning.
Lees: https://www.indekoperenketel.nl/lariks-meewerkdagen/

verkrijgbaar:
150 mL glazen fles
750 mL gerecyclede wijnfles

Lariks hydrolaat

100% hydrolaat van takken en naalden verkregen door stoomdestillatie van Larix decidua
herkomst: Chaamse bos wildcraft
productiedatum: mei-juni

Toepassing: Lariks hydrolaat wordt door aromatherapeuten gebruikt bij oog- en oorontstekingen. Hydrolaat van Lariks geeft rust, ruimte, kracht en ontspanning te brengen door het zuiveren van de omgevingslucht.

Lees: http://www.indekoperenketel.nl/reuzenzilverspar-en-grove-den-etherische-olie-en-hydrolaat-gemaakt/

verkrijgbaar:
150 mL glazen fles
750 mL gerecyclede wijnfles

Bottelroos hydrolaat

100% hydrolaat van Rozenbottelroos (Rosa tomentosa).

Herkomst: Wolfsweide Rijen
productiedatum: **UITVERKOCHT** verse productie in mei-juni

Het hydrolaat is gedestilleerd uit versgeplukte bloembladeren.

Rozenbottelroos hydrolaat is een heerlijk geurend hydrolaat wat ruikt naar rozen. De geur maakt wat slaperig en blijft lang hangen.

Toepassing: in creme, lotions en zeep.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

Lavandin hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologische certificeerde lavandin (Lavandula intermedia).

Herkomst: Montguers France
productiedatum: productie in juli -augustus

Het hydrolaat is gedestilleerd uit gedroogde bloemen.

Lavandin hydrolaat wordt breed ingezet bij insectenbeten en -steken, in insectenspray en als mottenverdrijver. Lavandin is niet alleen wondhelend en zorgt voor goede genezing van wondjes, maar is ook kalmerend en pijnstillend.

Lavendel hydrolaat

100% hydrolaat van Lavendel (Lavandula angustifolia ‘Little lady’).

Herkomst: De Kleine Tuin Zundert NB
productiedatum: aug 2023

Het hydrolaat is gedestilleerd uit vers geplukte bloemen en bovenste delen van de plant. Er wordt een deel van de planten geplukt, zo hebben de insecten ook hun deel.

Lavendel hydrolaat is zeer zacht in het gebruik en is heerlijk voor een ontspannend en verzorgend voetenbad. Lavendel is een favoriet bij zeepmakers door de heerlijke geur.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

Vlierbloesem hydrolaat

100% hydrolaat van vlierbloesem (Sambucus nigra) wildgeplukt.

Herkomst: Wolfsweide Park Rijen
productiedatum: juni/juli **UITVERKOCHT** 

Dit hydrolaat is gemaakt van wildgeplukte vlierbloesemschermen uit Rijen. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie van bloemen. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit vlierbloesemhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Vlierbloesemhydrolaat is zeer geschikt voor de droge, gestreste en geïrriteerde huid. Combineer met Roos of Geranium.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

 

Geranium hydrolaat

100% hydrolaat van Pelargonium cantabrigiense ‘Biokovo’

Herkomst: Maangodinnentuin Rijen
productiedatum: mei 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van Geranium, in het Nederlands ook Ooievaarsbek genaamd. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit geraniumhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Geraniumhydrolaat wordt gebruikt tegen muggen en in spray tegen insecten en teken. Dit hydrolaat is geschikt als vervanger van (veel duurdere) rozenwater.

Toepassing: Geraniumhydrolaat is het hoofdingrediënt van shockspray in combinatie met rescue bach bloesem.

Combineren met: Vlier, Roos, Rozenbottel. In insectenspray combineren met Lavendel, Lavandin, Citroengeranium, Roosgeranium en Tea Tree.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

Rozemarijn hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologisch gekweekte Rozemarijn (Rosmarinus officinalis ‘Blue Winter’)

Herkomst: Maangodinnentuin Rijen
productiedatum: hele seizoen 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste bloeiende uitlopers van Rozemarijn. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit rozemarijnhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Rozemarijnhydrolaat is zeer geschikt in een spray voor het haar na het wassen.

Rozemarijnhydrolaat is vitaliserend en opwekkend. Hydrolaat van Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop en doorbloeding, ook van de hoofdhuid. Het helpt bij concentratie en heeft geheugen verbeterende eigenschappen.

Roosgeranium hydrolaat

100% hydrolaat van Pelargonium `Attar of Roses´

Herkomst: Kwekerij in Heerde NL
productiedatum: mei 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van Roosgeranium die na het opkweken verder is gegroeid in de Geurtuin Rijen. Voor deze destillatie zijn de bloeiende jonge uitlopers met bloemen geplukt. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit geraniumhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Roosgeraniumhydrolaat wordt gebruikt als grondstof in zeep. Of in een gezichtsspray of kamerspray door de heerlijke rozengeur. Dit hydrolaat is geschikt als vervanger van (veel duurdere) rozenwater.

Combineren met: Vlier, Roos, Lavendel.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

Citroengeranium hydrolaat

100% hydrolaat van Pelargonium graveolens`Lemon Fresh´

Herkomst: Geurtuin Rijen NB
productiedatum: april – juli **UITVERKOCHT** 

Dit hydrolaat is gemaakt van Citroengeranium die na het opkweken verder is gegroeid in de Geurtuin Rijen. Voor deze destillatie zijn de bloeiende jonge uitlopers geplukt. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit geraniumhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Citroengeraniumhydrolaat is een belangrijke grondstof in een insectenspray door de sterke citroengeur. 

Combineren met: Lavandin, Eucalyptus.

verkrijgbaar: 150 mL glas

Duizendblad hydrolaat

100% hydrolaat van Achillea millefolium

Herkomst: Maangodinnentuin en Geurtuin Rijen NL
productiedatum: juni/juli **UITVERKOCHT** 

Dit hydrolaat is gemaakt van spontaan groeiende Duizendblad bloeiende bloemschermen uit de tuin. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit duizendbladhydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Duizendbladhydrolaat is verrassend aromatisch; het wordt toegevoegd aan andere aromatische hydrolaten voor de medicinale werking. 

Combineren met: Kamille, Lavendel, Meidoorn, Lindebloesem.

verkrijgbaar: 150 mL fles

Wilde Marjolein hydrolaat

100% hydrolaat van Marjolein (Origanum vulgare)

Herkomst: GroeiTuin013 Tilburg NL
productiedatum: juni 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van een grote bos oregano uit de GroeiTuin. De stengels zijn dicht bij de grond afgeknipt om nieuwe groei te stimuleren. Het grootste deel is voor de insecten blijven staan.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit oreganohydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de plant.

Toepassing: Marjoleinhydrolaat wordt ingezet voor allerlei culinaire toepassingen in plaats van vers kruid. Het heeft de eigenschappen die de spijsvertering bevorderen

Combineren met: Salie en Munt.

verkrijgbaar: 150 mL fles

Guldenroede hydrolaat

100% hydrolaat van Solidago

Herkomst: Bostuin en Geurtuin Rijen NL
productiedatum: **UITVERKOCHT** verse productie in juni/juli 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van bloeiende bloemschermen Guldenroede uit de tuin. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit solidagohydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Guldenroedehydrolaat is niet bijzonder aromatisch, maar wordt toegevoegd aan andere aromatische hydrolaten voor de medicinale werking.

Combineren met: Kamille, Lavendel, Lindebloesem.

verkrijgbaar: 185 mL fles

Salie hydrolaat BIO

100% hydrolaat van biologische gekweekte Salie (Salvia officinalis ‘Berggarten’)

Herkomst: Groenpaviljoen Tilburg
productiedatum: **UITVERKOCHT** verse productie in juni/juli 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste bloeiende uitlopers van Salieplanten. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit saliehydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Saliehydrolaat is zeer geschikt in een mondspoeling tegen kiespijn of tandpijn, bij keelinfecties en spijsverteringsstoornissen.

Saliehydrolaat zorgt voor weerstand en wilskracht. Het hydrolaat werkt verzachtend op de slijmvliezen van mond, keel en amandelen, heeft een gunstige werking op zweetklieren en hormonale schommelingen.

Salie hydrolaat

100% hydrolaat van gekweekte Salie (Salvia officinalis)

Herkomst: Driehoek Gilze
productiedatum: mei 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste bloeiende uitlopers van Salieplanten. Voor deze destillatie zijn de bloeiende bloemtoppen geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de bloemtoppen geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit saliehydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Saliehydrolaat is zeer geschikt in een mondspoeling tegen kiespijn of tandpijn, bij keelinfecties en spijsverteringsstoornissen.

Saliehydrolaat zorgt voor weerstand en wilskracht. Het hydrolaat werkt verzachtend op de slijmvliezen van mond, keel en amandelen, heeft een gunstige werking op zweetklieren en hormonale schommelingen.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles

Kruizemunt hydrolaat

100% hydrolaat van gekweekte Kruizemunt (Mentha spicata)

Herkomst: Driehoek Gilze
productiedatum: mei 2023

Dit hydrolaat is gemaakt van vers geoogste Munt. Voor deze destillatie zijn de gehele stengel geplukt met de hand. Dit zijn de delen van de plant waar de aromatische stoffen worden geproduceerd. Afhankelijk van de groei worden in het voorjaar een klein gedeelte van de plant geplukt, het grootste deel is voor de insecten.

Hydrolaat wordt gewonnen door stoomdestillatie. Het hydrolaat is helder er er is een heel klein percentage van de etherische olie en aromatische stoffen opgelost in het hydrolaat. Dit munthydrolaat bevat de unieke eigenschappen van de bloemen.

Toepassing: Kruizemunthydrolaat is verkwikkend en opwekkend en helpt tegen hoofdpijn. Dit hydrolaat kan je ook culinair gebruiken in drankjes.

verkrijgbaar: 150 mL glazen fles


Hydrolaten bestellen

Bestellen van hydrolaten uit de webwinkel van INDEKOPERENKETEL kan via een mail naar indekoperenketel@gmail.com.
Zodra je bestelling ontvangen is, krijg je het bank rekeningnummer per mail toegezonden.
Verzendkosten zijn vanaf € 8,50 binnen Nederland.

Betalen is mogelijk met Circuit Nederland of Brabantse parels.
De bestellingen zijn ook af te halen op afspraak in Gilze, in Rijen of in het centrum van Utrecht.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

150 mL glas met plastic verzegeldop à € 7,50
750 mL gerecyclede glazen wijnfles à € 19,00

6 + 11 =

” Beste Catharina, Even gemeld: het pakket is om 17:15 uur aangekomen. Supersnel en hartelijk bedankt. “

– Groeten, Rob

” Bedankt voor het snelle regelen, het handgeschreven kaartje en het leuke gebreide ‘jasje’ om 1 van de flesjes olie! “

– Groetjes, Leonie

” Hallo Catharina, Ik heb de bestelling in goede orde ontvangen. Ben heel benieuwd hoe het is om met de hydrolaten te werken. "

– Groet Linda

 

 

 

 

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.