Startersset voor stoomdestilleren

Stoomdestilleren van je eigen kruiden wordt zo wel heel makkelijk gemaakt. Alle onderdelen die je nodig hebt om thuis de heerlijkste hydrolaten te maken.

Je hebt zelf still-apparaat in huis.

Jaar in jaar uit krijgen we de vraag ‘Waar koop je al die spullen?’ Daarom hebben we deze set samengesteld om voor een aantrekkelijke prijs snel te kunnen starten met stoomdestilleren.

Compleet!
Je hoeft alleen nog de pootjes onder het stoommandje te schroeven voordat je kan beginnen. Je hebt hier geen gereedschap voor nodig.

Handleiding op papier
In het pakket vindt je een Nederlandstalige handleiding op papier. Wil je deze handleiding liever uitprinten, download dan de pdf via de link.

Prijs
De startersset kost € 79,50 exclusief verzendkosten.
Je kan de set ook afhalen in Rijen.

Korting
Heb je nog geen smartstill en wil je die aanschaffen? Bij je bestelling van de startersset vindt je een kortingscode van 10% korting op de hele winkelwagen bij ibought.nl.

Succes!
We wensen je veel plezier met destilleren en met jouw zelfgemaakte authentieke hydrolaten.

Lavendel destilleerboek

Over het lavendel destilleerboek: praktische handleiding

Het boek begint met de taxonomische indeling en het verschil tussen lavendel en lavandin. De biochemische processen worden aan de hand van schematische weergaven duidelijk gemaakt. Naast de techniek van het stoomdestilleren en de verschillende destillatie-opstellingen, wordt ingegaan op de geneeskrachtige werking van lavendel, energetisch werken met lavendel, recepten en vele toepassingen.

De hoofdstukken gaan over destilleren in glas, destilleren in RVS, destilleren in koper, destilleren met een still. Elk hoofdstuk geeft een praktijkvoorbeeld van destilleren bij indekoperenketel. Vragen waarop wordt ingegaan zijn: hoe kies ik de meest geschikte locatie en waar moet ik op letten bij het telen van lavendel? Wanneer is het tijd om te oogsten? Welke soort destilleerketel kies ik? Hoeveel water heb ik nodig om te destilleren? Hoe kan ik het destillaat scheiden? Waar gebruik ik lavendelolie voor? Kan ik het ook op de huid gebruiken? Wanneer kies ik voor lavendelhydrolaat en wanneer kies ik voor etherische olie?

Lariks, Spar en Grove den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking

 

Over het boek ‘Lariks, Spar en Grove Den’.

Wat doen je als jouw gezondheid wat extra’s kan gebruiken? Je merkt dat je minder fit bent, vaker vermoeid, niet echt uitgerust en kwaaltjes steken de kop op. Grijp je naar pillen of kijk je in de natuur wat er voorhanden is en wat jou een fitheidsboost kan geven. De etherische olie en het hydrolaat van de naaldbomen uit onze omgeving helpen daarbij. In dit boek lees je hoe te destilleren en het destillaat te gebruiken voor jouw gezondheid. Bij elke boom zijn ook meditaties uitgewerkt.

Ik wens je veel inspiratie en verwondering over de naaldbomen die ons zoveel kunnen bieden voor een gezond en fit leven.

Bestellen

Bestellen kan ook door een e-mail te sturen aan indekoperenketel@gmail.com

Verzendkosten zijn vanaf € 5,50 voor een brievenbuspakket met PostNL of DHL.

Ik stuur je een e-mail met de bankgegevens om te betalen. Zodra het bedrag op de rekening staat, stuur ik jouw bestelling binnen enkele dagen naar je toe. Groeten, Catharina de Bruin

Stuur mij

7 + 1 =

Destilleren is een ambacht. Met aandacht erbij blijven is het devies. Ruik aan een goede etherische olie of hydrolaat dan ‘gebeurt er iets met je’.

Stoomdestilleren

” Destilleren van planten is mijn passie. Van plantenafval een waardevolle etherische olie en hydrolaat maken waar mensen blij van worden. Elke plant heeft zijn eigen optimale moment om etherische olie van te maken. Met destilleren volg ik het natuurlijke groeiseizoen van de planten. ” Henk Ploeger, senior destillateur INDEKOPERENKETEL

Ambachtelijk proces

INDEKOPERENKETEL produceert op kleine schaal en ambachtelijke wijze olie en hydrolaten. We doen dat in de destilleerwerkplaats in Gilze. Destilleren is het vakmanschap om met oude technieken en scheikundig inzicht de oliehoudende en wateroplosbare delen van verse kruiden, planten en bomen te scheiden. Door het destilleerproces te gebruiken krijgen we een zuivere en geconcentreerde etherische olie.

Onze etherische olie en hydrolaat is 100% biologisch, zuiver, zonder toevoegingen en foodgrade. Alle olie en hydrolaat die we verkopen is gemaakt in de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL door middel van stoomdestillatie.

Korte keten

Jouw aankoop komt rechtstreeks van de producent. We produceren zoveel mogelijk CO2 neutraal in onze destilleerwerkplaats en doen zoveel mogelijk op wandel- en fietsafstand.

Je hebt een kwalitatief goed en uniek product in handen!

Henk Ploeger en Catharina de Bruin

Zuiverheidsgaranties van etherische olie en hydrolaat

 • 100% puur, natuurlijk en biologisch of wildcraft
 • Niet scheikundig behandeld
 • Niet gemodificeerd
 • Niet versneden en niet vermengd met andere essentiële oliën
 • Niet versneden en niet vermengd met andere plantaardige oliën zoals palmolie
 • Niet verdund
 • Niet gerectificeerd
 • Niet aangepast aan een standaard samenstelling d.m.v. scheikundige producten of door herdestillatie van de etherische olie om bepaalde componenten te concentreren
 • Niet gereconstrueerd
 • Niet gedeterpeneerd, d.w.z. niet ontdaan van terpenen
 • Niet getest op proefdieren

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.