www.pleiadetilburg.nl

De Pleiade had mij afgelopen voor afgelopen zaterdagmiddag gevraagd om met een kraam te gaan staan tijdens het Willem II straatfeest in Tilburg. De pleiade had allerlei mensen en organisaties uitgenodigd die raakvlakken hebben met de spullen die ze verkopen. Naast de verkoop van spullen was er het ook mogelijk om consulten te krijgen op het vlak van aromatherapie, aura reading etc.

Voor mij dus een uitgelezen kans om het publiek kennis te laten maken met het stoomdestilleren. Het was nog een hele verhuizing om alle spullen in de Willem II straat te krijgen. Voor deze gelegenheid had ik mijn allerkleinste stoomdestillatieapparaat uit de kast gehaald om het principe van deze scheidingsmethode zichtbaar en vooral ruikbaar te maken.

Met dit apparaat ben ik 5 jaar geleden begonnen met het destilleren van etherische olie. Het glaswerk bestaat uit een ronde buis waarin een kleinere buis past. In de kleinere buis had ik lavandinbloemen gestopt. (Franse biologische lavandin gekocht bij Roger Bastin)

foto: Eurofysica Den Bosch

Hoe werkt dit apparaat? De buitenste buis vul je met water om stoom te kunnen genereren. Voor de verwarming maak je gebruik van een electrisch verwarmingselement. Om de stoom door de binnenste buis te kunnen leiden sluit je de buitenste buis buitenom via een slang aan op de binnenste buis.

verwarmingselement foto: Eurofysica Den Bosch

Omdat ik het apparaat niet had aangesloten op een koeler kon de stoom en de etherische olie zich zonder te condenseren verspreiden. Dit zorgde ongeveer 3 uur lang voor een heerlijke lavendellucht in de Willem II straat. Er was voldoende interesse voor mijn activiteiten en ik heb zelfs nog een aantal flesjes olie kunnen verkopen! Een geslaagde middag dus.

De lariksolie, een heel bijzondere olie die weinig mensen kennen, was deze middag favoriet.
Ik heb de olie nog niet eerder verkocht en ben benieuwd naar de reacties! Voor de verkoop heb ik speciaal een bijsluiter gemaakt waarin de toepassingen staan vermeld.

Misschien moet ik mij volgend jaar gaan toeleggen om een grotere hoeveelheid Lariksolie te produceren.