Joyce Alexandra, een collega van mij, organiseerde afgelopen zondag voor de tweede keer het `Strongwingsevent` in onze school het Mgr. Frenckencollege in Oosterhout NB.

Vorig jaar had ik tijdens dit event een korte lezing gehouden met de titel `Genezende geuren`. Dit jaar vond ik het leuk om de bezoekers te laten zien en vooral ruiken hoe het stoomdestilleren van lavendelbloemen werkt.

Voor een doorlopende demonstratie had ik gekozen voor een kleine glazen stoomdestillator met een capaciteit van 100 mL om gedroogde lavandinbloemen te destilleren. Deze gebruik ik vaker bij demonstraties omdat het destillatie-proces goed te volgen is.

Het water in de buitenste buis breng je aan de kook met een krachtig verwarmingselement. De stoom die je hiermee genereer gaat via een slangtje door de binnenste buis (100mL) waar je het plantenmateriaal in doet.

Om te voorkomen dat tijdens de destillatie de stoom met de etherische olie zou ontsnappen heb ik in de opstelling een kleine waterkoeler gebruikt. Het water voor de koeler heb ik deze keer via een aquariumpompje uit een emmer met wat ijsblokjes laten rondstromen.

Dat was de eerste keer dat ik ipv een waterkraan te gebruiken voor een koeler gebruik gemaakt heb van dit systeem. Het werkte prima, vooral ook omdat ik voor deze opstellen een relatief kleine koeler nodig had.

Na een aantal uren destilleren was het wel nodig om nieuwe ijsblokjes toe te voegen omdat het water te lauw geworden was.

Tijdens deze dag hebben Catharina en ik het nodige over de activiteiten van INDEKOPERENKETEL aan de bezoekers kunnen vertellen. Hoe kan dat beter dan door onze etherische olie te laten ruiken!

Tijdens het event was er voor Catharina genoeg tijd om deelnemers te vragen om mee te doen aan community-art in de vorm van een tekening met de titel ´van hoofd naar hart´.

Ook Joyce deed enthousiast mee aan de tekening.

Tijdens de stoomdestillatie van de Lavandin heb ik het hydrolaat en de olie verzameld in een maatkolf. Door de maatkolf aan te vullen met water kon ik de bezoekers van het strongwingsevent de geringe hoeveelheid olie laten zien die gewonnen was.

Genoeg om te zien en te ruiken. Wij vonden het met de belangstelling van de bezoekers en een goede afsluiting met het diner van eten bij Kees een waardevolle en inspirerende dag.

Wat Joyce schreef:

Lieve mensen!

Het is toch fantastisch dat we met elkaar het Strong Wings Event 2015 hebben neergezet. Wie had een paar jaar geleden gedacht dat zo’n event zou plaatsvinden op een reguliere havo/atheneum?

De bezoekers hebben zondag werkelijk genoten van alle prachtige activiteiten. Daarom wil ik langs deze weg twee bijzondere complimenten aan je doorgeven. Ik hoorde onze bezoekers vaak over ons event zeggen:  ‘Het voelt hier zo als een warm bad!’ en een andere bezoeker zei: ‘Dit event is voor mij het neusje van de zalm!’.
Neem deze complimenten maar van harte in ontvangst, want jij hebt hier jouw energie, jouw inzet en liefdevolle intentie in bijgedragen!

Ook dit jaar is het project weer in een korte tijd neergezet en gerealiseerd. ‘Het’ had er direct zin in en ging meteen in een ‘flow’. Geweldig natuurlijk!
Gaande weg het neerzetten waren er ook dit jaar een paar stevige ‘hobbels’. Gelukkig laat ik mij niet zo snel uit het lood slaan. Het veroorzaakte bij anderen vast wat onrust, maar zo is het leven. Een project loopt zoals het lopen moet. Het is zoals het is. Ik was vastbesloten om niet van mijn hoofddoel af te wijken, namelijk: bezoekers van hoofd naar hart brengen.

Dit event ‘wil’ heel graag de juiste mensen aantrekken, zonder onderliggende gevoelens van concurrentiestrijd of veel geld verdienen. ‘Meereizen’ met dit project is dus niet voor iedereen eenvoudig. Het kan alleen als het doel op hartgevoel door de reiziger wordt ondersteund. Het project heeft anders de neiging om energetisch te gaan ‘hobbelen’ en dat kan een potentiële reiziger zeker als onprettig ervaren. (Ik hoop trouwens dat je mij nog kunt volgen.)
Hoe dan ook, ik ben dus gewoon doorgegaan, stond enkele keren stil, heb even gewacht, gevoeld en mogen aanschouwen. Ik heb medereizigers ook weer mogen loslaten. Het was ook dit keer een bijzonder proces en zeer leerzaam.

En toen werd ‘het’ weer geboren, want …………….zondag stond er een liefdevol en gemoedelijk event in Oosterhout met een warm programma. Een event waar de vele sensitieve bezoekers zich even niet verloren voelden in een groep. Uit de vele enthousiaste reacties hebben gelijkgestemden elkaar hier mogen ontmoeten, waren er bijzondere gesprekken, voelen ze zich veilig genoeg om zich weer kwetsbaar op te stellen. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn!

Zaadjes strooien, veel of weinig, het maakt eigenlijk niet uit. Belangrijker is dát je het doet met de juiste intentie om anderen daadwerkelijk van hoofd naar hart te brengen. Ik hoop van harte dat onze liefdevolle zaadjes van zondag zich verder mogen ontwikkelen bij bezoekers én hun omgeving. Dat onze aangereikte handvatten mogen worden geïntegreerd in hun dagelijks leven. En dat deze zaadjes weer aanleiding mogen zijn om hun zoektocht te vervolgen naar hun eigen innerlijke wijsheid én liefde!

Ik hoop van harte dat je je het prachtige werk blijft uitdragen en nog heel veel mensen mag bereiken.
Dank je wel dat je jouw tijd, kennis en energie aan het event hebt willen geven!

Met liefdevolle groet,
Joyce Alexandra