Gistermiddag hield ik een OPEN KETEL in Gilze NB. Ik moet eigenlijk zeggen onder Gilze, want de destilleerwerkplaats die ik op feestelijke wijze heb kunnen openen, ligt buiten de bebouwde kom in een mooie landelijke omgeving. De ruimte, een deel van een leegstaande varkensstal, is een ideale plek om mijn destilleeractiviteiten verder te kunnen ontplooien. Ook heeft de ruimte een perfecte ventilatie om planten te drogen voordat ze in de ketel verdwijnen om gedestilleerd te worden.

Ik ben dan ook meer dan blij dat de eigenaar van de stal, Corné, mij deze ruimte beschikbaar heeft gesteld!
Na jarenlang in mijn achtertuin te hebben gedestilleerd, workshops gegeven te hebben, is het mooi dat ik een eigen plek heb. Er is nu een destilleerplek voor binnen en buiten! Reden voor een OPEN KETEL feestje en natuurlijk een kleine rondleiding voor familie en genodigden.

rondleiding door de destilleerwerkplaats
foto: Eurofysica Den Bosch

Om de feestvreugde te verhogen heb ik een kleine destilleeropstelling gebruikt om wat lavendelbloemen te destilleren. Volgens een aantal bezoekers was de lavendel hierdoor al op tientallen meters afstand van de destilleerwerkplaats te ruiken.

Blije gezichten tijdens de OPEN KETEL

Catharina en ik kunnen het eigenlijk niet geloven dat we een eigen plek hebben met veel meer mogelijkheden dan een doorsnee achtertuin van een rijtjeshuis. Dat zal zeker zijn weerslag hebben op de type activiteiten en workshops die we volgend jaar gaan organiseren!

zonsondergang achter de destilleerwerkplek