Destilleren van Maasduinen Mist

In augustus hadden we een heel leuk project om aan mee te werken. Henk en Catharina zijn gevraagd om te destilleren voor het jubileumjaar van het Limburgs Landschap. Natuurlijk vinden we het superleuk om naaldbomen te destilleren. Maar wat we in het begin niet zo in de gaten hadden, was dat ons destilleerproces door een filmploeg werd vastgelegd. Weer een hele nieuwe ervaring erbij. 

Duik in de diversiteit van de Maasduinen waar de geur van dennen, sparren en citrus je tegemoet komt.

Hei, bos en ven

De Maasduinen bestaan uit allerlei landschappen, kleuren en planten.
Je kijkt er uit op de langste rivierduingordel van Nederland die geboetseerd is door de Maas en gevormd wordt door wind, water en de mens. Waar je op het ene moment door de zandduinen loopt, struin je kort daarna over de heide en wandel je zo weer de naaldbossen in. Sluit je ogen, adem diep door je neus en laat de je verrassen door de frisse geur van de dennen en sparren. 

– Ode aan het Limburgse landschap

Het destilleerproject was een fijne samenwerking met ‘onze buurvrouw’ Roos Lubbers. We zijn een paar dagen samen op pad geweest met een cameraploeg om het oogsten en het destilleren in beeld te brengen.

We hebben Grove Den geoogst in het gebied van de Maasduinen. Terwijl Roos werd geinterviewd en gefilmd konden we Grove Den knippen langs de kant van het wandelpad.

Even verderop hebben we een aantal kratten takken van Douglasspar kunnen knippen om deze twee naaldbomen samen te destilleren. Dat noemen we een co-destillatie.

De geur van deze samengestelde bomenolie past heel goed om te gebruiken in een blend met andere geurtonen.

” Geurspecialist Roos Lubbers weet de essentie van de natuur als geen ander in een flesje te concentreren. Ze verzamelde zakken vol plantaardig materiaal uit de Maasduinen om er via een verfijnd destillatieproces een heerlijke geur uit tevoorschijn te halen. “

– Ode aan het Limburgse landschap

Verfijnd destillatieproces

Om dit unieke parfum te creëren hebben we niet alleen naaldbomen gedestilleerd, maar ook aromatische kruiden gedestilleerd. In overleg is gekozen voor diverse muntsoorten en een vleugje sinaasappeltijm. Zo hebben we door meerdere co-destillaties uit te voeren de ingrediënten gedestilleerd waarmee Roos een heerlijke geurende parfum uit Limburg heeft kunnen componeren.

Mist van naaldhout

De geur van de Maasduinen thuis (her)beleven kan met onze speciale Maasduinen Mist.

De geur is onttrokken uit 64 kg natuurlijk materiaal dat is gedestilleerd tot 230 ml aan essentiële oliën. De mist bestaat uit de frisse geur van grove dennen, de Douglasspar, verschillende muntsoorten, majoraan en sinaasappeltijm. Met die natuurlijke ingrediënten hebben we de essentie van de Maasduinen weten te vangen in een heerlijk geurende mist.

Wil je ook laten destilleren voor jouw project?

Neem contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Jij een uniek product, wij een speciale destillatie! Mail naar indekoperenketel@gmail.com