Wie kent niet de lavendel, de heerlijk geurende grijsgroene plant met haar kleine paarse bloemen?

Dit lavendelboek is een naslagwerk voor tuiniers, biologische telers, voedselboswachters, herboristen, kruidenverzamelaars, aromatherapeuten, iedereen die houdt van de geur van lavendel en liefhebbers van lavendelolie.

In dit handboek lees je over het telen, oogsten, drogen, destilleren en gebruiken, aangevuld met informatie over de biochemische processen van de lavendel.

“‘We staan aan de wieg van een Nederlandse lavendelcultuur met een veelbelovende toekomst. Mis het niet en verdiep je in de veelzijdige lavendel!’

– Catharina de Bruin

bestellen van boeken

Bestellen van boeken kan ook door een e-mail te sturen aan indekoperenketel@gmail.com

Het boek ‘Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met geneeskrachtige werking’
kost € 34,50. Verzendkosten zijn € 5,50 binnen Nederland. Uitgave in eigen beheer. ISBN 978-94-0224-000-9

Het ‘Lavendel destilleerboek: praktische handleiding’ kost € 29,50.
Verzendkosten zijn € 5,50 binnen Nederland. Uitgave in eigen beheer. ISBN 978-94-6389-091-5

Ik stuur je een e-mail met de bankgegevens om te betalen. Zodra het bedrag op de rekening staat, stuur ik het brievenbuspakket naar je toe. Groeten, Catharina de Bruin

Stuur mij

5 + 10 =

Over het lavendel destilleerboek

Het boek begint met de taxonomische indeling en het verschil tussen lavendel en lavandin. De biochemische processen worden aan de hand van schematische weergaven duidelijk gemaakt. Naast de techniek van het stoomdestilleren en de verschillende destillatie-opstellingen, wordt ingegaan op de geneeskrachtige werking van lavendel, energetisch werken met lavendel, recepten en vele toepassingen.

De hoofdstukken gaan over destilleren in glas, destilleren in RVS, destilleren in koper, destilleren met een still. Elk hoofdstuk geeft een praktijkvoorbeeld van destilleren bij indekoperenketel. Vragen waarop wordt ingegaan zijn: hoe kies ik de meest geschikte locatie en waar moet ik op letten bij het telen van lavendel? Wanneer is het tijd om te oogsten? Welke soort destilleerketel kies ik? Hoeveel water heb ik nodig om te destilleren? Hoe kan ik het destillaat scheiden? Waar gebruik ik lavendelolie voor? Kan ik het ook op de huid gebruiken? Wanneer kies ik voor lavendelhydrolaat en wanneer kies ik voor etherische olie?

Uitgave van INDEKOPERENKETEL
Samenstelling: Catharina de Bruin
Illustraties: Henk Ploeger en Catharina de Bruin
Redactie: Marlies de Bruin

ISBN 978-94-6389-091-5

Met inhoudsopgave, index en literatuurlijst. Uitgave in eigen beheer.
Het Lavendel destilleerboek heeft 88 fullcolor glossy pagina’s op A4 formaat.

Over de auteur

Catharina heeft ruim dertig jaar geleden de Haagse Akademie voor Natuurgeneeswijze gedaan en is toen in aanraking gekomen met Genezende Geuren. Dat heeft haar niet meer losgelaten.

In 2021 heeft ze met haar man Henk Ploeger het tienjarig bestaan van INDEKOPERENKETEL gevierd.

Catharina de Bruin is auteur van het naslagwerk “Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking” (2017) en van de praktische handleiding “Lavendel destilleerboek” (2019).
Catharina is partner/vennoot van INDEKOPERENKETEL en H&C Aromalab.