over ons

lavendeloogst 4 juli 2013 034b

INDEKOPERENKETEL maakt etherische olie en hydrolaat van inheemse regionale planten die een bewezen medicinale toepassing hebben.

We doen dat door middel van stoomdestillatie, een natuurzuivere methode om olie en hydrolaat uit planten te halen. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met dit proces, waar ambacht en aandacht voor het handgemaakte product onze kwaliteit weergeven.

We willen het vervaardigen en het gebruiken van etherische olie bij een zo’n breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen door te publiceren (op deze website, een engelstalige website, blogs en nieuwsbrief), verzamelen en geven van voorlichting, houden van workshops en trainingen voor mensen die zich met gezondheid bezig houden.

We gebruiken regionale (biologische) restproducten en plantenafval afkomstig van lokale telers, bedrijfjes of bos- en landschapsbeheerders. We werken met liefde, aandacht en plezier in de destilleerwerkplaats. Zo maken we mensen blij met onze producten die genezing en gezondheid bevorderen.

Inmiddels gebruiken we lokale, schone, groene energie van Energie Gilze Rijen en streven we om helemaal klimaatneutraal te gaan produceren.

We leveren onze producten aan bedrijfjes die net zoals wij producten maken die op basis van het principe `zorgen voor elkaar, eerlijk delen en zorg voor de Aarde` hanteren. Daar werken we graag mee samen. Zo kunnen we bijvoorbeeld exclusieve producten leveren voor culinaire experimenten van Brabantse bodem.

Voor de aanvoer van verse biologische kruiden komen we graag in contact met producenten uit de regio die reststromen op een duurzame wijze willen upgraden naar etherische olie/hydrolaat.

DSC00420

In de zomer van 2014 heeft INDEKOPERENKETEL een voormalige varkensschuur betrokken buiten Gilze. Waar een jaar eerder nog zeugen en biggen liepen, staan nu droogbakken die ruiken naar citroenmelisse en pepermunt. De – tijdelijke – destillatiewerkplaats is gevestigd op een zeer geschikte locatie voor onze doeleinden.

De ketel staat op ongeveer 1 kilometer van het Chaamse bos, waar naaldbomen groeien die zorgen voor heerlijke lokale etherische olie. De hele productieketen vind plaats binnen een straal die op loop- en fietsafstand bereikbaar is. We zoeken onze samenwerkingspartners zoveel mogelijk in de directe omgeving om zo de lokale economie te stimuleren.

IMG_6097 (2)

Dit zijn onze activiteiten voor dit jaar:

 

Als je op de hoogte gehouden wil worden geef je dan op voor de nieuwsbrief.

We zien er naar uit je te ontmoeten op één van onze activiteiten of workshops!

Henk Ploeger & Catharina de Bruin

contact: mail indekoperenketel@gmail.com

blog: www.indekoperenketel.blogspot.com

indekoperenketellogo