H&C Aromalab

CursussenWebwinkel

Passie voor planten destilleren

H&C Aromalab heeft ruime ervaring met analyses van etherische olien en hydrolaten. We hebben inmiddels een behoorlijke database opgebouwd. Een chemische analyse geeft veel informatie die we voor een opdrachtgever vertalen in conclusies en aanbevelingen.

CHEMISCHE ANALYSES

 analyse & rapportage

H&C Aromalab geeft advies op maat voor geschikte destilleertoestellen voor stoomdestillatie. H&C Aromalab levert glaswerk en toebehoren voor het maken van etherische olie en hydrolaten.

DESTILLATIESETS & DESTILLEER APPARATUUR

Etherische olie en hydrolaat maken

Het produceren van aromatische stoffen uit restafval om een hoogwaardig product te maken is volop in de belangstelling. H&C Aromalab geeft hiervoor trainingen die toegespitst zijn op de techniek, destillatie apparatuur en het gewenste eindproduct.

TRAINING VAN STARTUPS

 advies & begeleiding

Het destilleren van aromatische planten is mijn passie. Nooit gedacht dat naast de mooie essentiële oliën en hydrolaten die we maken ook nog nuttige reststromen zouden opleveren. Bijzondere ervaring die zeker nog een vervolg zal krijgen! ‘

Henk Ploeger, senior destillateur

Chemische analyses, rapportage en beoordeling

Chemische analyses van etherische olie en hydrolaat

H&C Aromalab heeft in de loop der jaren een behoorlijke database opgebouwd van chemische analyse resultaten. Velen daarvan zijn afkomstig van Nederlandse bodem. Zo kunnen we als extra service na de chemische analyse deze gegevens vergelijken met onze gegevens.

Heb je zelf etherische olie gemaakt door stoomdestillatie of heb je hydrolaat gemaakt? Wil je exact weten wat de samenstelling aan chemische inhoudsstoffen is? Laat een chemische analyse uitvoeren door H&C Aromalab. Vraag naar de mogelijkheden.

De prijs is vanaf € 150,- voor een chemische analyse.

Zelf etherische olie en hydrolaten maken van pure oorsprong

Destilleersets, destillatie apparatuur en glaswerk

H&C Aromalab geeft advies helemaal gericht op jouw behoefte over toestellen voor stoomdestilleren. Daarnaast levert H&C Aromalab glaswerk zoals de beroemde Florentijnse vaas in allerlei maten en uitvoeringen. Ook horen daar scheitrechters, bekerglazen en andere toebehoren bij.

Wil je INDEKOPERENKETEL jouw plantenmateriaal laten destilleren voor etherische olie of hydrolaat? Dan kan ook. Informeer naar de mogelijkheden hoe je het beste jouw aromatische planten kan aanleveren.

De prijs per dagdeel is vanaf € 195,-

Begeleiding en advies voor het aanschaffen van apparatuur en het productieproces

Training voor start-ups en omschakelende ondernemers

Vaak begint de zoektocht van onze opdrachtgever van het afwegen van welke soort destilleerketel er nodig is voor de producten die hij of zij wilt maken. H&C Aromalab kan hierbij adviseren, evenals voor de toebehoren zoals brander, ketel, koeler en allerlei glaswerk.

We geven workshops-op-maat in onze destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL in Gilze NB of op locatie. Vraag naar de mogelijkheden.

Portfolio

‘Beste Catharina en Henk, Hartelijk dank voor het verzenden van het rapport en van de olie. De olie is vandaag in goede orde ontvangen. We hebben ze in de pauze aan iedereen laten ruiken. Iedereen vond het erg leuk om onze eigen producten terug te ruiken! Nummer 3 was mijn persoonlijke favoriet qua geur. Hartelijk dank voor het uitvoeren van deze opdracht, de informatie is erg waardevol voor ons. We zullen deze goed bestuderen en daarna onze vervolg stappen bepalen. Met vriendelijke groet, JZ’