Pagina in bewerking. Even geduld aub.

op vrijdag 9 juli 2021

Lavendelolie uit jouw eigen tuin! De Lavendel-snoei-actie zorgt voor bijen die graag op lavendel vliegen. Daarom de slogan ´de helft voor de bij en de helft voor mij´. Wat houdt de actie in?

-1- Snoei de helft van jouw lavendel uit je tuin of voedselbos. De andere helft laat je staan voor de bijen en andere insecten.

– Kies alleen Lavandula angustifolia, géén kuiflavendel (L. stoechas).

– Het beste moment om te snoeien is als de lavendel nog half in knop is en al half in bloei staat.

– Zorg ervoor dat je lavendel schoon en vooral droog kan oogsten en vervoeren.

– De geknipte lavendel niet stevig aandrukken, dan verdampt teveel etherische olie.

Wil je meer weten hoe je het beste de lavendel kan aanleveren, bel dan met Henk Ploeger, senior destillateur op 06-34068220.

-2- Lever je lavendel aan bij de destilleerwerkplaats. De destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL is aan de Alphensebaan 35 in Gilze NB. Het terrein oprijden bij de brievenbus. Voor de werkplaats wordt je ontvangen door Henk en Catharina. Jouw gegevens worden genoteerd door Catharina en Henk weegt de lavendel.

Het destilleren van lavendel kost € 19,- per kilogram. De minimale hoeveelheid is 1 kilogram schoon en droog maaisel van lavendel.

Vanaf 5 kilogram kost het lavendel destilleren € 15,- per kilogram.

Er wordt lavendel van verschillende deelnemers samengevoegd, mocht de ketel niet vol zijn.

-3- De lavendelolie wordt naar jouw adres verzonden. Je ontvangt een factuur per e-mail voor het destilleren. We verzenden jouw opbrengst aan lavendelolie (naar rato) in een glazen flesje met druppeldop voorzien van etiket. Het wordt verzonden per post naar jouw adres. Je mag verwachten dat 1 kilogram lavendel ongeveer 10 mL lavendelolie oplevert.