workshops


bekijk hier het filmpje

Workshop Lavendel destilleren

Bij deze workshop ligt de focus op lavendelolie en de techniek van stoomdestilleren. Henk geeft uitgebreid uitleg over hoe het proces van stoomdestillatie werkt.

Vanaf het vullen van de ketel tot aan het plakken van de etiketten kan je meemaken. Je komt niet alleen kijken en luisteren; destilleren gaat vooral over ruiken. Daarom doen we een geursessie met verschillende soorten etherische olie van lavendel.

Deze workshop is vooral geschikt voor mensen die zelf willen gaan destilleren en/of interesse hebben of bezig zijn met aromatherapie. Neem jouw vragen mee en deel ze met de andere deelnemers.

Dit schreven workshopdeelnemers:
“Ik heb genoten van jullie workshop: inspirerende inderdaad, maar ook leerzaam. En van de sfeer in jullie werkplaats: de liefde voor het vak en de warmte naar mensen toe, heel fijn! Dank voor de syllabus en voor de fijne middag.”

“De olie kan op diverse manieren gebruikt worden en heeft een geneeskrachtige werking, is huidverzorgend en rustgevend. Dat was ook te merken aan de deelnemers: we waren allemaal lekker relaxed na een 4 uur durende workshop! Zalig!”

“Heel hartelijk dank voor de reuze gezellige middag. Ik vind het geweldig informatie en ik heb er heel veel aan. Ik ben van plan nog meer workshops bij jullie te volgen in de toekomst, en heb me ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. ”

De workshop Lavendel destilleren kost € 67,- per deelnemer.
Inbegrepen zijn:
– een flesje etherische olie,
– verse kruidenthee met wat lekkers,
– toezenden van de syllabus ‘Stoomdestillatie technieken’.

De workshops worden gegeven in de destilleerwerkplaats in het buitengebied van Gilze NB.

De lavendelworkshops worden gehouden in de maanden juni, juli en augustus, van 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. De data voor deze workshop in 2019 zijn jan/feb 2019 bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt het workshopaanbod in jouw mailbox. Elk jaar is er veel belangstelling en zijn sommige workshopdata snel vol.

Na jouw aanmelding ontvang je informatie over het overschrijven per bankrekening.
Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com
Met vriendelijke groet, Henk Ploeger.


geursessie 1

Workshop ‘Zelf Hydrolaat Maken’

De workshops worden gehouden in de maanden mei, juni, juli en augustus 2019. De nieuwe data zijn begin 2019 bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt het workshopaanbod in jouw mailbox.

Wij zien snoeiafval van aromatische planten als waardevolle grondstof om hydrolaat te maken. Met veel toepassingen, bijvoorbeeld voor zeep maken of om de geneeskracht voor onze gezondheid.Deze middagworkshop is dan ook speciaal opgezet voor mensen die van aromatische planten uit hun tuin of permacultuurproject op kleine schaal hydrolaat willen maken. Tijdens de workshop kan je kennis maken met oogsten, verwerken en stoomdestilleren voor olie en hydrolaat van aromatische planten en kruiden.

We leren de cursisten om met simpele huis- tuin- en-keuken middelen planten te gaan stoomdestilleren, een techniek om op een zuivere manier hydrolaat te winnen. Zo gaan we de wokmethode doen met aromatische kruiden. Er is veel ruimte om vragen te stellen en uit te wisselen.

De prijs voor deze workshop is € 67,- per deelnemer.
Inbegrepen zijn: verse kruidenthee met wat lekkers, deel van de opbrengst aan hydrolaat, syllabus ‘Stoomdestillatie technieken’.
Zelf meenemen: glazen potje of flesje voor hydrolaat. En vers geplukte kruiden (indien voorhanden, hoeft niet)

De workshops worden gehouden in de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL in het buitengebied van Gilze (NB). We beginnen om 13:00 uur en het duurt tot ongeveer 17:00 uur.
Na jouw aanmelding ontvang je informatie over het overschrijven per bankrekening.
Mail je vragen naar indekoperenketel@gmail.com

Met vriendelijke groet, Henk Ploeger

dsc02498

Catharina hakselt

lees ook de algemene voorwaarden.

We zien er naar uit je te ontmoeten, Henk Ploeger & Catharina de Bruin

INDEKOPERENKETEL

destilleerwerkplaats in Gilze

Henk Ploeger en Catharina de Bruin

indekoperenketel@gmail.com

tel 06 18076977
 

INDEKOPERENKETEL maakt etherische olie en hydrolaat van plantaardige restproducten, afkomstig van lokale telers, bedrijfjes of bos- en landschapsbeheerders. We willen het vervaardigen en het gebruik van etherische olie en hydrolaat onder de aandacht brengen.

We hanteren in onze bedrijfsvoering het principe ´zorgen voor de Aarde, zorg voor elkaar en eerlijk delen´

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief (5x per jaar)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018 te Breda.

BTW-nummer 858691607B01