op zondag 30 mei, zaterdag 24 juli en zaterdag 18 september 2021

In de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL ruik je de geur van bloeiende kruiden. De destilleerwerkplaats is gevestigd in een voormalige varkensschuur in het buitengebied van Gilze. Waar een paar jaar geleden nog zeugen en biggen liepen te knorren, is veranderd in een – tijdelijke – destilleerwerkplaats.
Wil je zien en ruiken hoe etherische olie wordt gemaakt van planten en bomen uit de omgeving? Henk geeft uitleg bij de ketel en Catharina vertelt over planten en olie.

Kom ruiken!
Je wordt gastvrij ontvangen met een kopje kruidenthee en wat lekkers. Ondertussen kan je hele proces van stoomdestillatie volgen. In ieder geval is er één destilleertoestel in bedrijf, maar Henk kan ook kiezen om meer destillaties tegelijkertijd uit te voeren. Welke kruiden of bomen we destilleren blijft een verrassing.

Verrassende etherische olie!

Tijdens de Open Keteldag kan je onze etherische olie ruiken en ervaren. Welke olie spreekt jou het meeste aan? We hebben etherische olie van lariks, reuzenzilverspar, douglasspar en grove den gedestilleerd dit voorjaar. Die zijn nu te koop tijdens de Open Keteldag. Verder hebben we een aantal specials en limited editions in de spotlight. Echte lokale unieke producten waar de liefde voor het ambacht vanaf straalt.

Het Lavendel destilleerboek en ‘Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking‘ zijn te koop.

Je bent van harte welkom op de Keteldagen tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Je hoeft je niet aan te melden, toegang gratis.
Het adres is Alphensebaan 35, 5126 PR in Gilze NB. Het erf oprijden bij de brievenbus, parkeren op het erf.