Zoektocht naar een lokale draagolie

Wij hebben een jarenlange zoektocht achter de rug. We zochten naar een lokale draagolie voor onze etherische olie. Eigenlijk zochten we een Nederlandse equivalent van de Marokkaanse arganolie. Zo hebben we vele Brabantse wijnboeren gevraagd of er ook biologische druivenpitolie van hun druiven geproduceerd wordt. Helaas hebben we nog geen biologische Brabantse druivenpitolie gevonden.

Een draagolie is een vette plantaardige olie die geschikt is om op de huid te gebruiken en waarmee je kan masseren. De meeste etherische olien mag je niet inverdund op de huid gebruiken, daarvoor maken we een verdunning met een draagolie. De draagolie en etherische olie hebben dezelfde eigenschappen; ze gedragen zich als vette plantenolie. Vaak heeft een draagolie van zichzelf goede eigenschappen voor de huid, zoals hydroterend en verzachtend, zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en andere nutrienten. De geur is minder van belang, daar zorgt immers de etherische olie voor. Bekende draagolien of basisolien zijn abrikozenpitolie, amandelolie, arganolie, druivenpitolie, jojoba, kokosolie, olijfolie, tarwekiem en zonnebloemolie.

Huttentutolie uit Molenschot

We hebben huttentut ontdekt vlakbij onze destilleerwerkplaats in Gilze NB. Dit gewas geeft een heerlijke biologische vette plantaardige olie die we kunnen toepassen in allerlei producten met onze etherische oliën.

Huttentut – de oude Nederlandse naam van dit cultuurgewas uit de mosterzaadfamilie – is Camelina sativa.

Huttentutolie bevat veel omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren. De olie heeft een vitamine E gehalte van 806-1008 μg/g, omega 3 van 37-40%, omega 6 van 13-19%. Dus een ratio van 1:2 (omega 6:3). De olie heeft een hoog gehalte aan antioxidanten (vitamine E). (bron: Ontwikkeling Huttentut olie / Lorenzo van Nistelrooij. – 2016).

Huttentutolie is zeer huidverzachtend en beschermend. Huttentutolie is veilig in het gebruik, de kans op irritatie en overgevoeligheid zijn heel klein. Huttentutolie is in een afgesloten fles op een donkere, koele plaats lang houdbaar.

Vincescent.nl

Het geurenpalet van Vincent  lokaal en biologisch

uit Brabant

 

We produceren 100% pure etherische olie in onze destilleerwerkplaats. Voor een massage olie samengesteld van een draagolie Huttentut in combinatie met lavandin, zilverspar of andere etherische olie hebben we een nieuw label geïntroduceerd.

In de toekomst komen er andere producten zoals een parfumwax bij: het geurenpalet van Vincent.

Soepele spieren

Massage olie van biologische Huttentut olie en Zilverspar etherische olie wildcraft uit het Chaamse bos

Ingrediënten: huttentut olie en zilverspar etherische olie.

Deze massage olie werkt hydraterend en verzachtend op de huid. Zilverspar geeft kracht en zelfvertrouwen. Zilverspar verlicht bij depressies en zorgt voor een opgeruimd humeur. Zilverspar werkt balancerend op het stresshormoon cortisol.

Naar behoefte onder de voetzolen inmasseren of op de pijnlijke plek.

Jeukvrij ontspannen

Massage olie van biologische Huttentut olie en biologische Lavandin etherische olie.

Ingrediënten: huttentut olie en lavandin etherische olie.

Deze massage olie werkt wondhelend, antibacterieel en is zeer verzachtend voor de huid. Lavandin is kalmerend en rustgevend, ontspannend voor de bronchiën.

Naar behoefte inmasseren bij littekens, brandwonden, beten, steken, licht verhoogde bloeddruk, eczeem, hoesten met slijm, slecht slapen en nervositeit.

Mijn bestelling van massage olie

Bestellen bij INDEKOPERENKETEL kan ook via de mail indekoperenketel@gmail.com.
Zodra je bestelling ontvangen is, krijg je het bankrekeningnummer per mail toegezonden.
Verzendkosten zijn vanaf € 8,50 binnen Nederland.

Betalen is mogelijk met Circuit Nederland of Brabantse parels. De bestellingen zijn ook af te halen op afspraak in Gilze,
in Rijen of in het centrum van Utrecht.

Lees de algemene voorwaarden voor levering. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Mijn bestelling

12 + 14 =