webwinkel

Destilleren van planten is mijn passie. Van plantenafval een waardevolle etherische olie en hydrolaat maken waar mensen blij van worden. Elke plant heeft zijn eigen optimale moment om etherische olie van te maken. Met destilleren volg ik het natuurlijke groeiseizoen van de planten.

INDEKOPERENKETEL produceert op kleine schaal en ambachtelijke wijze etherische olie en hydrolaten. We doen dat in de destilleerwerkplaats in Gilze. Destilleren is het vakmanschap om met oude technieken en scheikundig inzicht de oliehoudende en wateroplosbare delen van verse kruiden, planten en bomen te scheiden. Door het destilleerproces te gebruiken krijgen we een zuivere en geconcentreerde etherische olie.

Onze etherische olie en hydrolaat is 100% biologisch, zuiver en zonder toevoegingen en foodgrade. Alle olie en hydrolaat die we verkopen is gemaakt in de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL door middel van stoomdestillatie. Lees meer over het veilig gebruiken van etherische olie en hydrolaat.

U heeft een kwalitatief goed en uniek (streek)product in handen!

Henk Ploeger, destillateur INDEKOPERENKETEL

Henk Ploeger

Henk Ploeger

 

Het boek ‘Lariks, Spar en Grove Den’ over de geneeskrachtige werking van naaldbomen is verkrijgbaar.

Wat doe je als jouw gezondheid wat extra’s kan gebruiken? Je merkt dat je minder fit bent, vaker vermoeid, niet echt uitgerust en kwaaltjes steken de kop op. Grijp je naar pillen of kijk je in de natuur wat er voorhanden is en wat jou een fitheidsboost kan geven. De etherische olie en het hydrolaat van de naaldbomen uit onze omgeving helpen daarbij. In dit boek lees je hoe te destilleren en het destillaat te gebruiken voor jouw gezondheid. Ik wens je veel inspiratie en verwondering over de naaldbomen die ons zoveel kunnen bieden voor een gezond en fit leven.

Lariks, Douglasspar en Grove Den zijn makkelijk herkenbaar en gedestilleerde etherische naaldboom-olie en -hydrolaat worden gebruikt om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Stoomdestilleren is het op ambachtelijke wijze en met vakmanschap etherische olie en hydrolaat uit bomen en planten halen en scheiden. Deze techniek wordt uitgebreid geïllustreerd en eenvoudig uitgelegd. Naast de biochemische processen in de boom zijn chemische analyses van de inhoudsstoffen opgenomen. Met vele foto’s geeft dit boek ervaringen weer met het stoomdestilleren van naaldbomen uit het Brabantse Chaamse bos. Er wordt in heldere receptuur met doseringen beschreven hoe de etherische olie en hydrolaat van deze naaldbomen kunnen worden toegepast.

Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking / Catharina de Bruin. – uitgave in eigen beheer voor indekoperenketel. – 2017. – ISBN 9789402240009


INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018.

Lees ook de Algemene voorwaarden voor levering.