Algemene voorwaarden

Productiemethode, veilig gebruik & disclaimer

Algemene voorwaarden

Als je een bestelling plaatst geef je als koper aan akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden.

INDEKOPERENKETEL behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden zonder vooraankondiging te wijzigen.

We verzenden als service onze nieuwsbrief aan (potentiële) klanten, omdat we verwachten dat zij interesse hebben in onze activiteiten en nieuwe producten. Nieuwsbrieflezers kunnen zich ten alle tijden zelf afmelden en er wordt voorkomen dat hetzelfde mailadres opnieuw wordt toegevoegd aan de verzendlijst.

-1- Bedrijfsgegevens
INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 onder de naam H&C Aromalab op 9 april 2018 te Breda.

BTW-nummer 858691607B01

Postadres:
Henk Ploeger en Catharina de Bruin
Charley Tooropstraat 16
5122 BA Rijen

website: www.indekoperenketel.nl
contact: indekoperenketel@gmail.com
tel 0031 (0)618076977 (Catharina)
tel 0031 (0)634068220 (Henk)

-2- aanbod
INDEKOPERENKETEL maakt etherische olie en hydrolaat van aromatische planten. We doen dat door middel van stoomdestillatie, een natuurzuivere methode om olie en hydrolaat uit planten te halen. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met dit proces, waar ambacht en aandacht voor het handgemaakte product onze kwaliteit weergeven.

Ons aanbod is een jaarprogramma met workshops en open dagen, deelnemen aan markten en evenementen, verkoop van producten, het uitgeven van boeken, het aanbieden van online cursussen. In de webwinkel koop je rechtstreeks van de producent.

Voor telers en kwekers destilleren we hun product, laten chemische analyses uitvoeren en maken rapportages met advies. Zo krijgen zij meer informatie over hun kweekprogramma.

We verzenden als service onze nieuwsbrief aan (potentiële) klanten, omdat we verwachten dat zij interesse hebben in onze activiteiten en nieuwe producten. Nieuwsbrieflezers kunnen zich ten alle tijden zelf afmelden en er wordt voorkomen dat hetzelfde mailadres opnieuw wordt toegevoegd aan de verzendlijst.

Het is mogelijk om gebruik te maken van kortingscodes. Bekijk hier het actuele overzicht met kortingen. Voorwaarden:

 • Kortingscodes hebben een beperkte geldigheidsduur
 • Korting is mogelijk gebonden aan bepaalde categorieën of minimale en/of maximale bestelwaarde

-3- bedenktijd
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van aankoop.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, e-mail of telefonisch) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

-4- workshops
Alleen bij calamiteiten en onvoorziene omstandigheden kunnen geboekte en betaalde workshops worden geannuleerd. De workshopdeelnemer heeft hiervoor per telefoon danwel e-mail vóór aanvang van de activiteit INDEKOPERENKETEL ingelicht. INDEKOPERENKETEL zal, uiteraard in overleg, de workshopdeelnemer inschrijven voor de eerstvolgende soortgelijke workshop. Mocht dat niet van toepassing zijn, dan zal INDEKOPERENKETEL het betaalde bedrag terugstorten zonder extra kosten.

-5- annuleringsvoorwaarden voor meerdaagse activiteiten zoals masterclass en studiereis

Binnen een bedenktermijn van 7 dagen vanaf uw boeking bent u gerechtigd een boeking schriftelijk te annuleren. Hieraan zijn geen kosten verbonden, tenzij de activiteit binnen 1 maand na de boeking valt.

Annuleert u op een later moment de meerdaagse activiteit dan gelden de volgende kosten:

 • bij annulering tot 1 maand voor aankomstdag – 50% van de prijs,
 • bij annulering tot 2 weken voor aankomstdag – 75% van de prijs,
 • bij annulering vanaf 2 weken tot en met aankomstdag – de volledige prijs

-6- betalen
Betalingen op Triodos Betaalrekening tnv H&C Aromalab te Rijen. Het is ook mogelijk te betalen met circulair geld binnen United Economy op rekening van H&C Aromalab.

-7- bestelproces
Alle prijzen genoemd in de webwinkel zijn in euro’s inclusief BTW (0% BTW), maar exclusief eventuele verzendkosten. Verzendkosten omvatten ook afhandelingskosten. Afhandelingskosten zijn bijvoorbeeld speciaal verpakkingsmateriaal voor breekbare producten zoals glaswerk of flessen. Verzendkosten zijn gebaseerd op de tarieven van PostNL.nl.

We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren met een bevestiging van de bestelling per mail. In de vakantieperiode of bij ziekte, kan de afhandeling van de bestelling wat langer op zich laten wachten. De klant wordt altijd hierover geïnformeerd.

Na je bestelling ontvang je een bevestiging via e-mail. Mocht je na 24 uur nog geen bevestiging hebben ontvangen, neem dan contact met ons op. Je betaling moet uiterlijk 7 dagen na plaatsing van de bestelling binnen zijn. Zo niet, dan houdt INDEKOPERENKETEL zich het recht voor om je bestelling te annuleren. Indien een bestelling niet voorradig is, uitverkocht of niet meteen in zijn geheel geleverd kan worden nemen we contact op over de verdere afhandeling. Ook kun je dan eventueel je bestelling annuleren. Het reeds betaalde bedrag ontvang je dan binnen een week retour op je rekening.

Bestellingen worden 2 à 3 keer per week verzonden.

-8- levering
Voor het verzenden van pakketjes maken we gebruik van de diensten van PostNL.nl. In voorkomende gevallen kan dit een andere dienst zijn. We streven ernaar je bestelling zo snel mogelijk te versturen. Zodra je bestelling verstuurd is ontvang je een e-mail, afhankelijk van de verzendmethode staat hier een Track & Trace-code in waarmee je je bestelling kan volgen.

INDEKOPERENKETEL is niet aansprakelijk voor verlies en/of beschadiging van artikelen tijdens verzending. Als je bestelling door de vervoerder niet geleverd kan worden, bijvoorbeeld omdat het adres onjuist is, en het komt bij ons terug, bieden we je de mogelijkheid om tegen betaling de bestelling nogmaals te versturen.

-9- beveiliging van persoonsgegevens
Jouw persoonlijke gegevens worden goed beschermd en uitsluitend door INDEKOPERENKETEL gebruikt voor het afhandelen van je bestelling. In geen geval verstrekken wij je gegevens aan derden. We bewaren jouw gegevens ten hoogste drie maanden. We verwijderen je gegevens drie maanden na het afronden van jouw bestelling.

Voor ons cursusaanbod maken we gebruik van een online trainingsplatform met ISO certificaat 27001:2017 op het gebied van informatiebeveiliging. Vraag naar het certificaat door een mail te sturen aan indekoperenketel@gmail.com

-10- privacy statement
De foto’s en teksten op deze website mogen zonder expliciete voorafgaande toestemming gebruikt worden, maar enkel ter promotie van INDEKOPERENKETEL en H&C Aromalab, mits ongewijzigd en in originele staat en met bronvermelding www.indekoperenketel.nl

Typ-, zet- en drukfouten op deze website, verpakkingen en promotiemateriaal zijn voorbehouden.

Zuiverheidsgaranties van etherische olie en hydrolaat

 • 100% puur, natuurlijk en biologisch of wildcraft
 • Niet scheikundig behandeld
 • Niet gemodificeerd
 • Niet versneden en niet vermengd met andere essentiële oliën
 • Niet versneden en niet vermengd met andere plantaardige oliën zoals palmolie
 • Niet verdund
 • Niet gerectificeerd
 • Niet aangepast aan een standaard samenstelling d.m.v. scheikundige producten of door herdestillatie van de etherische olie om bepaalde componenten te concentreren
 • Niet gereconstrueerd
 • Niet gedeterpeneerd, d.w.z. niet ontdaan van terpenen
 • Niet getest op proefdieren

Productiemethode

INDEKOPERENKETEL maakt etherische olie en hydrolaat van regionale planten, voornamelijk planten die een medicinale toepassing hebben. We doen dat door middel van stoomdestillatie, een natuurzuivere methode om olie en hydrolaat uit planten te halen. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met dit proces, waar ambacht en aandacht voor het handgemaakte product onze kwaliteit weergeven. We produceren hydrolaten en etherische olie in de destilleerwerkplaats in Gilze NB.

We werken volgens eigen destilleerstandaarden. Tevens hanteren we de CGAH-richtlijn voor het produceren van hydrolaten.

Veilig gebruik

Alles wat je moet weten over veilig gebruiken van essentiële ofwel etherische oliën.
Essentiële oliën zijn zeer sterk geconcentreerd! Voor de productie van één liter olie zijn soms honderden kilo’s verse planten nodig. Ze moeten werkelijk voorzichtig en met kennis van zaken gebruikt worden. Verkeerd gebruik kan serieus gevaarlijk zijn!

Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken. Het is verstandig om dergelijke oliën correct en veilig te gebruiken. Geniet veilig van essentiële oliën.

Inwendig gebruik
Hoewel het inwendig gebruik van essentiële oliën zeer efficiënt kan zijn, is het niet altijd verstandig zomaar te gaan experimenteren. Gebruik ze slechts inwendig onder toezicht van een therapeut. Een zeer gegronde kennis van de verschillende oliën is noodzakelijk. Sommige essentiële oliën kunnen bij verkeerd gebruik erg gevaarlijk zijn! Het inwendig gebruik door kinderen (-6 j.) en zwangere vrouwen is sterk af te raden. Neem nooit meer dan 2 druppels in, maximum 1 à 2 maal per dag.

Massage, bad, douche
Essentiële oliën zijn bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens een zalige massage, een rustgevend bad of een verkwikkende douche. Ze dringen gemakkelijk in de huid, waar ze hun heilzame werking uitoefenen. Verdun ze hiervoor in een plantaardige olie (bijvoorbeeld zoete amandel- of jojoba olie).

Uitwendig gebruik
Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
Gezichtsolie of crème: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10 ml plantaardige olie of crème.
Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
Shampoo: 1 à 2% essentiële olie of 2 à 4 druppels per 10 ml.
Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld op spieren en gewrichten. Dergelijke toepassingen dienen uitsluitend onder toezicht van een therapeut gebruikt te worden.
Verstuiven en vernevelen
Essentiële oliën brengen een aangename geur in leef- en werkruimten. Gebruik bij voorkeur ultrasoon verstuivers die de oliën niet opwarmen en ze uiterst fijn verstuiven. 15 minuten verstuiven per uur volstaat.

Inhaleren is een uitstekende manier om de keel en de luchtwegen te verzachten en te kalmeren. De essentiële oliën maken de neus vrij, waardoor ademen terug makkelijker wordt. Giet 2 à 3 druppels in een kom heet water en adem de damp gedurende 5 à 10 minuten in (opgepast: vermijdt irriterende oliën!).

Belangrijke veiligheidsadviezen:

 • Bewaar essentiële oliën veilig, buiten het bereik direct zonlicht, van kinderen en dieren.
 • Respecteer de aanbevolen dosering.
 • Bepaalde oliën zijn uitsluitend voor uitwendig gebruik geschikt, lees altijd de verpakking.
 • Het gebruik van essentiële oliën wordt afgeraden bij baby’s en kinderen onder de 3 jaar.
 • Gebruik essentiële oliën niet tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
 • Pas op met het gebruik van essentiële oliën bij epilepsie, astma en hartaandoeningen.
 • Drink wat eetbare plantaardige olie bij een accidentele inname van een grote hoeveelheid essentiële olie en raadpleeg het Antigifcentrum (zie onderaan).
 • Gebruik altijd een drager (honing, neutrale tablet,…) voor de inname van essentiële oliën.
 • Breng essentiële oliën nooit onverdund aan op de huid. Verdun het in een plantaardige olie of een neutrale crème, gel of shampoo, ook voor gebruik in bad!
 • Bepaalde van nature in essentiële oliën aanwezige bestanddelen kunnen bij overgevoelige mensen allergische reacties veroorzaken (bijvoorbeeld citral, d-limoneen, linalool, geraniol, citronnellol) Zie waarschuwingen op de verpakking.
 • Alle citrusoliën (schil van bergamot, sinaasappel, citroen, pompelmoes, mandarijn) zijn fotosensibiliserend! Vermijdt blootstelling aan zonlicht of zonnebank gedurende ten minste 12 uur na gebruik op de huid.
 • Contact met ogen en slijmvliezen vermijden. Bij accidenteel contact met de ogen: spoel overvloedig met zuiver water. Bij blijvende irritatie of zichtbaar letsel een oogarts raadplegen.
 • Essentiële olie is niet geschikt om in de oren of in de ogen te druppelen.
 • Essentiële olie van tijm, bonenkruid, oregano, kruidnagel, wintergroen en kaneel zijn irriterend. Niet onverdund innemen, verstuiven of op de huid aanbrengen.
 • Ononderbroken gebruik of inname van essentiële oliën wordt afgeraden.
 • Essentiële oliën zijn ontvlambaar en vluchtig. Stel ze niet bloot aan hoge temperaturen en direct zonlicht.
 • Bewaar essentiële oliën afgesloten, donker, koel (niet in de koelkast).
 • Tip: Bij een gevoelige, allergische huid: eerst een druppel olie in een beetje plantaardige olie (bijvoorbeeld zoete amandelolie) aanbrengen op de binnenzijde van de elleboogplooi. 24 uur wachten. Is er dan geen roodheid, jeuk of irritatie, dan kan de olie gebruikt worden.

bron: Rob M.M. Greuter

Antigifcentra
Nederland: T +31 30 274 88 88
België: T +32 70 245 245

 

Disclaimer

INDEKOPERENKETEL maakt met liefde, zorg, aandacht en plezier olie en hydrolaat van (biologische) planten afval. Dat doen we door middel van stoomdestillatie wat een natuurzuivere methode is. Naast de chemische analyse en wetenschappelijke onderbouwing van de werkzame bestanddelen in de producten, willen we het gezond makende en helende effect van verbinding met de natuur, jezelf en de ander benadrukken. INDEKOPERENKETEL doet dat door het geven van workshops voor iedereen die zich bezighoudt met de verbetering van zijn of haar gezondheid.

INDEKOPERENKETEL heeft niet de bedoeling om een medisch advies uit te brengen of een alternatief hiervoor te bieden. De beschreven informatie en/of workshop is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. U dient dan ook niet uw medicatie, therapie of artsenbezoeken te staken, zonder overleg met uw behandelend arts, therapeut of specialist. U dient altijd te overleggen met uw arts of andere professionele hulpverlener als u een individuele diagnose wenst.

De informatie, links of richtlijnen op deze site moeten door de gebruiker op de voor hem geschikte waarde worden geschat. Mogelijke benadeling van bepaalde mensen of organisaties is onbedoeld. INDEKOPERENKETEL geeft geen enkele garantie – of deze nu zwart op wit staat of gesuggereerd wordt – met betrekking tot de toepassing van een product, apparaat of therapie.

De informatie op deze website is met zorg samengesteld. INDEKOPERENKETEL doet haar uiterste best de informatie op deze website actueel en juist te houden, maar kan echter niet instaan voor de juistheid van de informatie. INDEKOPERENKETEL aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid, volledigheid en actualiteit ervan.

INDEKOPERENKETEL aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot verlies of schade die zou kunnen voortkomen uit het gebruik van informatie, links of richtlijnen op deze site. Dat geldt ook voor alle gebruikte, genoemde en geplaatste deep- & hyperlinks naar andere platforms en sites.

 

 

 

 

 

 

 

Contact

INDEKOPERENKETEL destilleerwerkplaats in Gilze | Henk Ploeger en Catharina de Bruin | indekoperenketel@gmail.com | tel 06-18076977 (Catharina) of 06-34068220 (Henk)

INDEKOPERENKETEL is ingeschreven in het Handelsregister
onder de naam H&C Aromalab.