Open Dag op zaterdag 9 juni

by Catharina de Bruin

In de destilleerwerkplaats van INDEKOPERENKETEL ruik je de geur van bloeiende kruiden. De destilleerwerkplaats is gevestigd in een voormalige varkensschuur in het buitengebied van Gilze. Waar een paar jaar geleden nog zeugen en biggen liepen te knorren, is veranderd in een – tijdelijke – destilleerwerkplaats.

Wil je zien en ruiken hoe etherische olie wordt gemaakt van planten en bomen uit de omgeving? Henk geeft uitleg bij de ketel en Catharina vertelt over planten en olie.

Kom ruiken!
Je wordt gastvrij ontvangen met een kopje kruidenthee en wat lekkers. Ondertussen kan je het hele proces van stoomdestillatie volgen. In ieder geval is één destilleertoestel in bedrijf, maar Henk kan ook kiezen om meer destillaties tegelijkertijd uit te voeren. Welke kruiden of bomen we destilleren blijft nog een verrassing. Gaat Henk voor gedroogde kruiden of is er wellicht verse Lavendel?

Ruik de verschillende hydrolaten en etherische olie. Welke geur spreekt jou het meeste aan?

Tijdens deze dagen kan je ook onze hydrolaten en olie kopen
– etherische olie van bomen: Lariks olie, Douglasspar olie, Reuzenzilversparolie en Grove Den olie.
– hydrolaat van bomen: Lariks, Douglasspar, Reuzenzilverspar, Grove Den, Palo Santo.

– bloesemhydrolaat: Meidoornbloesem, Vlierbloesem, Geranium, Rozenbottelroos

– Eucalyptus hydrolaat en Eucalyptus olie (op bestelling)
Kijk ook in de webwinkel

Je bent van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 9 juni tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Het adres is Alphensebaan 35, 5126 PR in Gilze.