links

Samenwerkingspartners van INDEKOPERENKETEL:

www.werfzeep.nl
Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij, gevestigd aan de Westerkade in Utrecht. Werfzeep is begonnen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht, via een tussenstop in het Wickenburghse bos ten zuiden van Utrecht zijn ze in ieder geval de komende jaren aan de Westerkade te vinden. De Larikshydrolaat van INDEKOPERENKETEL wordt gebruikt bij de productie van hun scheerzeep.

 

top_n
www.puur-aroma.nl
Dit in Zuid-Limburg gevestigde bedrijf van Frank en Monique Radder teelt uitsluitend biologische aromatische planten. In 2014 en 2016 heeft INDEKOPERENKETEL van hun biologische snoeiafval etherische olie gemaakt.

 

header-object
http://www.levensboom.com/
De Levensboom, gevestigd in het Brabantse Wernhout, is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg in de zorg. Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën en hydrolaten. Madeleine Kerkhof – Knapp Hayes geeft deze kennis en ervaringen door in samenwerking met www.kicozo.nl door het houden van Complementaire Zorg Trainingen aan verpleegkundigen. Er is aandacht voor het vervaardigen van etherische olie waarbij vaktechnisch wordt uitgewisseld met INDEKOPERENKETEL.

 

copy-tuinjoop3
www.tuinjoop.com
Tuinjoop verkoopt kruidenthee, zaden, kruidenzalfjes en lippenbalsem. Zij is regelmatig op markten en evenementen te vinden en verzorgt ook workshops. Joop helpt ook met de aanvoer van planten bij INDEKOPERENKETEL.

 

banner
http://wildherbsofcrete.com
Babis en Janina van wild herbs of Crete zijn twee bijzonder gastvrije mensen waar we tijdens onze zoektocht naar kennis over het maken van etherische olie terecht kwamen. Zij hebben Henk en Catharina enorm geïnspireerd bij het opzetten van INDEKOPERENKETEL. Sinds 1994 zijn Babis en Janina aan het verzamelen en distilleren van kruiden uitsluitend uit wilde populaties in Kreta, een plaats die bekend sinds de oudheid voor de kwaliteit en diversiteit van haar aromatische en geneeskrachtige planten. De etherische oliën zijn wild geplukt en met de hand gedistilleerd met de grootste zorg en respect voor elke plant …

 

Interessante informatie over etherische olie en destilleren:
cropped-kruidenrijk-013.jpg
www.gielenaroma.nl
AROMATHERAPIE, lucht van de hemel; aromatherapie en etherische olie. Deze website is een bron van informatie voor iedereen die met aromatherapie bezig is en meer wil weten over etherische olie. Deze site wordt ter nagedachtenis aan André Gielen (18-03-2010) beheerd door Stichting Faroma synopsis voor Aromatherapie.

 

label3
http://www.essentialoil.com/
Robert Seidel van Essential Oil Company schrijft veel wetenswaardigheden op zijn blog en facebookpagina over het destilleren van planten.

 

synergia herboristenlogo
http://synergia1.webnode.nl/
Synergia, samen kunnen we meer als herborist. Deze website is opgezet door Evelyne Vanden Bosch en heeft tot doel herboristen (in spé) en sympathisanten bijeen te brengen en om o.a. een verzamelplaats aan te bieden aan nuttige info, links, boeken, magazines, downloads,… Een aanrader dus voor iedereen die bezig is met kruiden.

 

Verder is INDEKOPERENKETEL gelinkt met:

 

handje energielevering2 (1)

www.energiegilzerijen.nl

We gebruiken in de destilleerwerkplaats lokale, schone energie van Energie Gilze Rijen. Dank aan Corné, de eigenaar.

 

logo toerlezjoere
www.toerlezjoere.nl

Toerlezjoere komt van tous les jours. Hierbij denken we aan uitgaan, blijmoedig rondtrekken en genieten van de simpele dingen in het leven. Dat kun je dus volop, in en rondom Gilze en Rijen. Iedere dag opnieuw doe je hier verrassende ontdekkingen. Op de fiets of wandelend zie je zoveel. In de prachtige Chaamse bossen bijvoorbeeld.

 

INDEKOPERENKETEL maakt deel uit van de landelijke netwerken: 
logo-netwerk-liggend-klein
http://www.permacultuurnetwerk.eu/
Het PermacultuurNetwerk is ontstaan uit de groeiende vraag naar samenwerking en verbinding tussen de verschillende Nederlandstalige permacultuur-eilandjes die momenteel werkzaam zijn. Het is een groep enthousiaste vrijwilligers met als enige doel permacultuur in Nederland en Vlaanderen vooruit te helpen! Hun eerste zorg is het verstrekken van informatie aan geïnteresseerden. Je kunt op de website van het permacultuurnetwerk de activiteiten van INDEKOPERENKETEL op de kaart vinden.

logo ecodorpennetwerk

www.ecodorpennetwerk.nl
EcodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Verder kunt u op de website terecht als u meer wilt weten van de diverse ecodorpen in Nederland. U kunt op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen door je te abonneren op de nieuwsbrief, deze komt twee keer per jaar uit.

 

www.herboristengilde.nl
Wij delen een gezamenlijk passie, de kruiden, en wisselen onze kennis hierover onderling uit. Ons doel is verder om het beroep van herborist te beschermen en te laten voortbestaan. We vinden het belangrijk dat er meer bekendheid wordt gegeven aan kruiden en dragen er graag aan bij dat meer mensen kruiden gaan gebruiken. Niet alleen voor hun gezondheid, maar bijvoorbeeld tevens in natuurlijke verzorgingsmiddelen en in de keuken. Een zorgvuldige toepassing van kruiden is noodzakelijk en daarom hebben onze leden allemaal een gedegen kruidenopleiding afgerond of op een andere wijze hun sporen in het kruidenvak verdiend. Een herborist is echter nooit uitgeleerd. We blijven ons verdiepen in nieuwe kruidenontwikkelingen, de specifieke werking van kruiden en leren veel van elkaar. Gelukkig ontmoeten we steeds meer mensen, die onze passie delen, tijdens onze workshops, lezingen, kruidenwandelingen en op kruidenevenementen. Het blijft voor ons bijzonder om te zien hoe mensen opbloeien bij het ruiken, voelen en proeven van de kruiden en om hen hiervan te laten genieten. Eén van de boeiendste onderdelen van ons vak is dan ook het meegeven van een kruidenbeleving aan belangstellenden. Iets waar we met deze website aan bij willen dragen. We hopen je hiermee nog meer te interesseren voor kruiden en de vele mogelijkheden hiervan. We helpen je graag als je op zoek bent naar kruideninformatie of wilt weten of je in aanmerking komt voor het lidmaatschap van het Gilde via info@herboristengilde.nl. Daarnaast hopen wij je te ontmoeten tijdens één van onze kruidenactiviteiten.