links

Samenwerkingspartners:

www.werfzeep.nl
Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij, gevestigd aan de Westerkade in Utrecht. Werfzeep is begonnen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht, via een tussenstop in het Wickenburghse bos ten zuiden van Utrecht zijn ze in ieder geval de komende jaren aan de Westerkade te vinden. Het Larikshydrolaat van INDEKOPERENKETEL wordt gebruikt bij de productie van hun scheerzeep.


www.puur-aroma.nl
Dit in Zuid-Limburg gevestigde bedrijf van Frank en Monique Radder teelt uitsluitend biologische aromatische planten. In 2014, 2016 en 2018 heeft INDEKOPERENKETEL van hun biologische snoeiafval etherische olie gemaakt.


http://www.levensboom.com/

De Levensboom gevestigd in het Brabantse Wernhout, is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg in de zorg. Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën en hydrolaten. Madeleine Kerkhof – Knapp Hayes geeft deze kennis en ervaringen door in samenwerking met www.kicozo.nl door het houden van Complementaire Zorg Trainingen aan verpleegkundigen. Er is aandacht voor het vervaardigen van etherische olie waarbij vaktechnisch wordt uitgewisseld met INDEKOPERENKETEL.


www.tuinjoop.com
Tuinjoop verkoopt kruidenthee, zaden, kruidenzalfjes en lippenbalsem. Zij is regelmatig op markten en evenementen te vinden en verzorgt ook workshops. Joop helpt ook met de aanvoer van planten bij INDEKOPERENKETEL.


http://www.bellemarie.nl/

BelleMarie is een gemengd landbouwbedrijf van 17 ha. groot in Ruinerwold, Drenthe. Hier verbouwen ze kruiden, houden vee en telen graan en gras als voer voor het vee. BelleMarie boert op biologisch dynamische wijze en probeert het bedrijf zodanig in te richten dat er een aangenaam milieu ontstaat voor mens, dier, plant en bodem. INDEKOPERENKETEL heeft in 2017 salie gedestilleerd van dit bedrijf.


Special Plant Zundert is een modern geautomatiseerd bedrijf dat staat voor kwaliteit, klantgerichtheid en vernieuwing. Zo is het bedrijf in 2018 gestart met het telen van thee. INDEKOPERENKETEL destilleert Eucalyptussnoeisel van dit bedrijf.


Informatie over etherische olie en destilleren

http://wildherbsofcrete.com
Babis en Janina van wild herbs of Crete zijn twee bijzonder gastvrije mensen waar we tijdens onze zoektocht naar kennis over het maken van etherische olie terecht kwamen. Zij hebben Henk en Catharina enorm geïnspireerd bij het opzetten van INDEKOPERENKETEL. Sinds 1994 zijn Babis en Janina aan het verzamelen en distilleren van kruiden uitsluitend uit wilde populaties in Kreta, een plaats die bekend sinds de oudheid voor de kwaliteit en diversiteit van haar aromatische en geneeskrachtige planten. De etherische oliën zijn wild geplukt en met de hand gedistilleerd met de grootste zorg en respect voor elke plant …


www.gielenaroma.nl
AROMATHERAPIE, lucht van de hemel; aromatherapie en etherische olie. Deze website is een bron van informatie voor iedereen die met aromatherapie bezig is en meer wil weten over etherische olie. Deze site wordt ter nagedachtenis aan André Gielen (18-03-2010) beheerd door Stichting Faroma synopsis voor Aromatherapie.


Verder is INDEKOPERENKETEL gelinkt met:

We gebruiken in de destilleerwerkplaats in Gilze lokale, schone energie van de energiecoöperatie Energie Gilze Rijen.


Circuit Nederland is een betaalnetwerk, waarbij deelnemers een netwerk vormen, die elkaar betalen via een digitaal betaalsysteem. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten van elkaar zo volledig mogelijk te laten bloeien. Bij INDEKOPERENKETEL kan je terecht met Brabantse Parels en @nder geld.


Netwerkpartners:

http://www.permacultuurnetwerk.eu/
Het PermacultuurNetwerk is ontstaan uit de groeiende vraag naar samenwerking en verbinding tussen de verschillende Nederlandstalige permacultuur-eilandjes die momenteel werkzaam zijn. Het is een groep enthousiaste vrijwilligers met als enige doel permacultuur in Nederland en Vlaanderen vooruit te helpen! Hun eerste zorg is het verstrekken van informatie aan geïnteresseerden. Je kunt op de website van het permacultuurnetwerk de activiteiten van INDEKOPERENKETEL op de kaart vinden.


www.ecodorpennetwerk.nl
EcodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Verder kunt u op de website terecht als u meer wilt weten van de diverse ecodorpen in Nederland. U kunt op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen door je te abonneren op de nieuwsbrief, deze komt twee keer per jaar uit.


www.herboristengilde.nl
Wij delen een gezamenlijk passie, de kruiden, en wisselen onze kennis hierover onderling uit. Ons doel is verder om het beroep van herborist te beschermen en te laten voortbestaan. We vinden het belangrijk dat er meer bekendheid wordt gegeven aan kruiden en dragen er graag aan bij dat meer mensen kruiden gaan gebruiken. Niet alleen voor hun gezondheid, maar bijvoorbeeld tevens in natuurlijke verzorgingsmiddelen en in de keuken. Een zorgvuldige toepassing van kruiden is noodzakelijk en daarom hebben onze leden allemaal een gedegen kruidenopleiding afgerond of op een andere wijze hun sporen in het kruidenvak verdiend. Een herborist is echter nooit uitgeleerd. We blijven ons verdiepen in nieuwe kruidenontwikkelingen, de specifieke werking van kruiden en leren veel van elkaar. Gelukkig ontmoeten we steeds meer mensen, die onze passie delen, tijdens onze workshops, lezingen, kruidenwandelingen en op kruidenevenementen. Het blijft voor ons bijzonder om te zien hoe mensen opbloeien bij het ruiken, voelen en proeven van de kruiden en om hen hiervan te laten genieten. Eén van de boeiendste onderdelen van ons vak is dan ook het meegeven van een kruidenbeleving aan belangstellenden. Iets waar we met deze website aan bij willen dragen. We hopen je hiermee nog meer te interesseren voor kruiden en de vele mogelijkheden hiervan. We helpen je graag als je op zoek bent naar kruideninformatie of wilt weten of je in aanmerking komt voor het lidmaatschap van het Gilde via info@herboristengilde.nl. Daarnaast hopen wij je te ontmoeten tijdens één van onze kruidenactiviteiten.