links

Samenwerkingspartners:

www.werfzeep.nl
Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij, gevestigd aan de Westerkade in Utrecht. Werfzeep is begonnen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht, via een tussenstop in het Wickenburghse bos ten zuiden van Utrecht zijn ze in ieder geval de komende jaren aan de Westerkade te vinden. Het Larikshydrolaat van INDEKOPERENKETEL wordt gebruikt bij de productie van hun scheerzeep.


www.puur-aroma.nl
Dit in Zuid-Limburg gevestigde bedrijf van Frank en Monique Radder teelt uitsluitend biologische aromatische planten. In de afgelopen jaren heeft INDEKOPERENKETEL een aantal keer van hun biologische snoeiafval etherische olie en hydrolaat gemaakt.


http://www.levensboom.com/
De Levensboom gevestigd in het Brabantse Wernhout, is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg in de zorg. Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën en hydrolaten. Madeleine Kerkhof – Knapp Hayes geeft deze kennis en ervaringen door in samenwerking met www.kicozo.nl door het houden van Complementaire Zorg Trainingen aan verpleegkundigen. Er is aandacht voor het vervaardigen van etherische olie waarbij vaktechnisch wordt uitgewisseld met INDEKOPERENKETEL.


www.tuinjoop.com
Tuinjoop verkoopt kruidenthee, zaden, kruidenzalfjes en lippenbalsem. Zij is regelmatig op markten en evenementen te vinden en verzorgt ook workshops. Joop helpt met de aanvoer van plantenmateriaal voor INDEKOPERENKETEL.


http://www.bellemarie.nl/
BelleMarie is een gemengd landbouwbedrijf van 17 ha. groot in Ruinerwold, Drenthe. Hier verbouwen ze kruiden, houden vee en telen graan en gras als voer voor het vee. BelleMarie boert op biologisch dynamische wijze en probeert het bedrijf zodanig in te richten dat er een aangenaam milieu ontstaat voor mens, dier, plant en bodem. INDEKOPERENKETEL heeft de laatste jaren salie gedestilleerd van dit bedrijf.


Special Plant Zundert is een modern geautomatiseerd bedrijf dat staat voor kwaliteit, klantgerichtheid en vernieuwing. Zo is het bedrijf in 2018 gestart met het telen van thee. INDEKOPERENKETEL destilleert Eucalyptussnoeisel van dit bedrijf tot Eucalyptus hydrolaat.


Informatie over etherische olie en destilleren:

http://wildherbsofcrete.com
Babis en Janina van wild herbs of Crete zijn twee bijzonder gastvrije mensen waar we tijdens onze zoektocht naar kennis over het maken van etherische olie terecht kwamen. Zij hebben Henk en Catharina enorm geïnspireerd bij het opzetten van INDEKOPERENKETEL. Sinds 1994 zijn Babis en Janina aan het verzamelen en distilleren van kruiden uitsluitend uit wilde populaties in Kreta, een plaats die bekend sinds de oudheid voor de kwaliteit en diversiteit van haar aromatische en geneeskrachtige planten. De etherische oliën zijn wild geplukt en met de hand gedistilleerd met de grootste zorg en respect voor elke plant …


www.gielenaroma.nl
AROMATHERAPIE, lucht van de hemel; aromatherapie en etherische olie. Deze website is een bron van informatie voor iedereen die met aromatherapie bezig is en meer wil weten over etherische olie. Deze site wordt ter nagedachtenis aan André Gielen (18-03-2010) beheerd door Stichting Faroma synopsis voor Aromatherapie. INDEKOPERENKETEL gebruikt deze informatiebron om te delen.


INDEKOPERENKETEL is gelinkt met:

We gebruiken in de destilleerwerkplaats in Gilze lokale, schone energie van de energiecoöperatie Energie Gilze Rijen.


Circuit Nederland is een betaalnetwerk, waarbij deelnemers een netwerk vormen, die elkaar betalen via een digitaal betaalsysteem. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten van elkaar zo volledig mogelijk te laten bloeien. Bij INDEKOPERENKETEL kan je terecht om met circulair geld te betalen.


Netwerkpartners van INDEKOPERENKETEL:

http://www.permacultuurnetwerk.eu/
Het PermacultuurNetwerk is ontstaan uit de groeiende vraag naar samenwerking en verbinding tussen de verschillende Nederlandstalige permacultuur-eilandjes die momenteel werkzaam zijn. Het is een groep enthousiaste vrijwilligers met als enige doel permacultuur in Nederland en Vlaanderen vooruit te helpen! Hun eerste zorg is het verstrekken van informatie aan geïnteresseerden. Je kunt op de website van het permacultuurnetwerk de activiteiten van INDEKOPERENKETEL op de kaart vinden.


www.ecodorpennetwerk.nl
EcodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Verder kunt u op de website terecht als u meer wilt weten van de diverse ecodorpen in Nederland. INDEKOPERENKETEL streeft ernaar om deel uit te maken van een levendige (fysieke) ecogemeenschap.


www.herboristengilde.nl
Wij delen een gezamenlijk passie, de kruiden, en wisselen onze kennis hierover onderling uit. Ons doel is verder om het beroep van herborist te beschermen en te laten voortbestaan. We vinden het belangrijk dat er meer bekendheid wordt gegeven aan kruiden en dragen er graag aan bij dat meer mensen kruiden gaan gebruiken. Niet alleen voor hun gezondheid, maar bijvoorbeeld tevens in natuurlijke verzorgingsmiddelen en in de keuken. Een zorgvuldige toepassing van kruiden is noodzakelijk en daarom hebben onze leden allemaal een gedegen kruidenopleiding afgerond of op een andere wijze hun sporen in het kruidenvak verdiend. Een herborist is echter nooit uitgeleerd. We blijven ons verdiepen in nieuwe kruidenontwikkelingen, de specifieke werking van kruiden en leren veel van elkaar. Het blijft voor ons bijzonder om te zien hoe mensen opbloeien bij het ruiken, voelen en proeven van een kruidenbeleving en om hen hiervan te laten genieten. We hopen je hiermee nog meer te interesseren voor kruiden en de vele mogelijkheden hiervan. We helpen je graag als je op zoek bent naar kruideninformatie en hopen wij je te ontmoeten tijdens één van onze kruidenactiviteiten. INDEKOPERENKETEL gebruikt de enorme schat aan kruiden-kennis en -toepassingen van de leden als extra informatie bij haar producten.


www.biocyclische-veganlandbouw.org
Het netwerk biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen wil (biologische & veganistische kringlooplandbouw) op de kaart zetten in Nederland en Vlaanderen. Deze vorm van landbouw is én biologisch én geheel plantaardig met een gesloten kringloop.

Biocyclische-veganlandbouw is biologische landbouw puur op plantaardige basis. Bijzonder is hierbij de aandacht voor de biodiversiteit, een gezond bodemleven, een gesloten kringloop met een levende humus-opbouw. In de Biocyclische-Veganlandbouw werken wij aan gezonde en eerlijke voeding. INDEKOPERENKETEL is netwerkpartner om aromatische kruiden te verwerken van kruidenkwekers die op deze wijze telen.